Как да подобрите SEO за Shopify

Независимо дали сте нов в Shopify или го използвате от години, винаги има начин да подобрите SEO оптимизацията и да привлечете повече клиенти към магазина си. Ако потребителите търсят продукт, е по-вероятно да го купят. И така, как да се уверите, че вашият продукт е в горната част на списъка? Нека да поговорим за различни начини за подобряване на оптимизацията на вашата търсачка за Shopify.

Защо SEO оптимизацията има значение

Оптимизацията за търсачки (SEO оптимизация) е създадена, за да гарантира, че вашият целеви клиент ще намери вашия уебсайт, когато търси конкретен продукт, който предлагате. Shopify идва с няколко функции, които да помогнат за подобряване на вашето SEO оптимизиране, но има и други начини да подобрите вашата SEO оптимизация и да гарантирате, че вашият сайт се класира по-високо от вашите конкуренти, като същевременно увеличавате аудиторията си.

4 начина да подобрите оптимизацията си за търсачки в Shopify:

  • Потребителски опит
  • Ключови думи
  • Алтернативен текст
  • Връзки

Как да подобрим потребителското изживяване

SEO се превърна в оптимизация на практическата работа при търсене, доколкото е оптимизация за търсачки, тъй като търсачките продължават да се интересуват от опита, който потребителят има на вашия сайт. Две от най-важните части от вашето търсене са:

  • Скорост на сайта
  • Адаптивен дизайн

Защо скоростта на вашия сайт има значение

Скоростта на вашия сайт е един от най-важните аспекти на вашия уебсайт. Проучванията показват, че 1 от 4 посетители ще изостави сайт, ако зареждането му отнема повече от четири секунди. Четири секунди не ви дават много време да впечатлите клиентите си и да ги привлечете. Ако вашият сайт се зарежда твърде дълго, степента ви на отпадане нараства, което казва на търсачките, че потребителите не намират съдържанието ви за полезно.

Използвайте PageSpeed ​​Insights, за да проверите специфики като вашето първо рисуване със съдържание, време до интерактивност, индекс на скоростта, общо време и кумулативно изместване на оформлението.

Докато се фокусирате върху времето за зареждане на страницата за всяка страница, не забравяйте за страницата си за плащане. Четиридесет и шест процента от потребителите няма да посетят отново уебсайтове с лошо представяне и ако страницата за плащане на вашия конкурент е дори секунда по-бърза, можете да загубите клиент.

Защо адаптивният дизайн е от решаващо значение за SEO оптимизацията

Отзивчивият дизайн означава създаване на уеб страници, които ще предложат положително потребителско изживяване на всички устройства и размери на екрана. Знаете ли, че 74% от потребителите е най-вероятно да се върнат на сайт, който има удобен за мобилни устройства дизайн? Около половината от интернет трафика идва от мобилни устройства.

Въпреки че мобилните устройства са популярни, важно е да запомните, че размерите на екрана са различни между екраните на телефони, iPad, таблети и лаптопи. Вашият сайт Shopify трябва да обслужва всяко от тези устройства, без значение от размера. Имайте предвид тези статистики за оптимален успех, докато планирате уебсайта си.

Отделете време за проучване на ключови думи

Друг начин да подобрите SEO оптимизацията е проучването на ключови думи. Проучването на ключови думи оптимизира вашия сайт за термини за търсене, които клиентите използват ежедневно. Ключовите думи са чудесни за вашите уеб страници, но трябва да се използват и в описанията на продуктите и съдържанието на блога.

Започнете, като се поставите в мисленето на клиента. Например, ако търсите вашия продукт, какво бихте въвели в Google? Тогава го тествайте! Получихте ли резултатите, на които се надявахте? Прегледайте ключовите думи, по които се класирате, обема на търсене, URL адресите, Google Analytics и ключовите думи за класиране на вашия конкурент. Изберете 5-10 ключови думи, за които искате да се класирате или да подобрите класирането.

Сега, след като имате своя списък, оптимизирайте описанията на продуктите си, като използвате тези ключови думи. Поставете стратегически ключовите си думи в описанията на продуктите, съдържанието на блога, заглавията на продуктите и вашите мета заглавия/мета описания, но избягвайте препълването с ключови думи. Не забравяйте, че всяка част от вашия уебсайт допринася за оптимизирането на вашия сайт.

Добавете алтернативен текст към вашите изображения

Ако Shopify харесва нещо, това е добра визуализация. Ако има 50 снимки на едно и също нещо, търсачките търсят изображение, което отговаря на това, което потребителят търси. Добавянето на алтернативен текст към вашето изображение помага на търсачките да намират изображения по-бързо!

Поддържайте алтернативния текст кратък, внедрявайте ключовите си думи, когато е приложимо, и не го премисляйте. Писането на успешен алтернативен образ може да се почувства обезсърчително, но вие го разбрахте и ако все още се чувствате неспокойни, ние ви помагаме.

Съсредоточете се върху изграждането на взаимоотношения за препратки

Накратко, препратките са „от уста на уста“ на SEO оптимизацията, които разчитат на установяване на надеждността на вашия сайт. Въпреки че всичко се случва извън страницата, обратните връзки са от решаващо значение за SEO оптимизацията. Изграждането на връзки е един от най-важните елементи на SEO успеха на вашия магазин. Позволяването на тези други компании да гарантират за вашия сайт и вашите продукти стимулира още повече трафик към вашия сайт и продължава да подобрява класирането ви.

Как да разберете откъде да започнете да подобрявате своята Shopify SEO оптимизация

Ако имате свой сайт от известно време, може би се чудите откъде да започнете. Започнете, като разгледате Google Analytics за вашия сайт. Google Analytics включва информация, която идентифицира тенденциите и моделите в това как вашите посетители се ангажират със сайта ви. Анализите включват няколко отчета, които ще ви дадат моментна снимка на вашия сайт и ще ви помогнат да планирате стратегията си за оптимизация.

Ако тепърва започвате, все още можете да приложите много от тези практики. Като се съсредоточите върху начините за привличане на органичен трафик към вашия сайт от самото начало, ще можете да се съсредоточите върху продължаването на увеличаването на продажбите си.

SEO оптимизацията: Ключът към вашия успех в Shopify

Както беше обсъдено, има няколко неща, които можете да направите, за да подобрите класирането си и да привлечете клиенти към вашия сайт. Докато подобрявате оптимизацията си, ще забележите възходяща тенденция в продажбите. Клиентите винаги търсят компания, която осигурява положително онлайн пазаруване от началото до края.

Не забравяйте да останете верни на вашата марка, вашия сайт и вашата целева аудитория. Това ще ви държи пред вашите конкуренти и вашите клиенти лоялни. Чрез прилагането на техниките по-горе вие ​​ще превърнете потенциалните клиенти в клиенти за нула време!

Източник – devzens.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *