Как сами да регистрираме фирма

Когато имате ясна цел и план за собствен бизнес ще се изправите, пред още един проблем. Такъв е свързан с регистрация на фирма. Тогава има два варианта, единият е да оставите работата да бъде свършена от компетентна фирма по счетоводни услуги, другият вариант е сами да минете през всички стъпки, относно регистрацията.

Каква е процедурата ако сами искате да регистрирате фирма?

Стъпки по регистрация на фирми:

Първото и най-важно в началото е да обърнете внимание на името. Трябва не само да го изберете, но и да проверите, дали изборът ви съвпада с останалите имена вписани в Търговския регистър. Когато това бъде направено се прави и справка с Булстат регистъра. Подгответе се за известно чакане, в случай, че подавате документи в реалните офиси из страната.

Когато искате да спестите време може да направите регистрация онлайн и от там да отидете на проверки. Тук добре е да знаете, че се иска депозит. Такъв се използва при всяка проверка. Когато сте готови с това и трябва да активирате онлайн справките, трябва да отидете до клон на регистъра.

Втората стъпка по регистрация на фирма е свързана с попълване на всички документи, относно регистрация. Съществуват много тънкости, около подготовката на документите, но не е невъзможно.

Време е за разписване на документите. Това се прави при нотариус с нотариална заверка. Следва посещаване в банка, къде се внася капитала на бъдещата фирма. Плаща се държавната такса за регистрацията.

Вече на лице всички документи се подават в Търговския регистър.

Добре е да споменем и, че за електронен подпис, може да подадете документи и онлайн.

Колко струва регистрация на фирма?

Когато сами подготвяте документи и ги подавате в Търговския регистър, сумата необходима за това възлиза под 200 лв. Добре е да помните, че има и риск някъде нещо да сте объркали, което или да ви забави в целия процес или да ви изисква нови разходи.

Ако се доверите на услугите на счетоводна кантора, разходите за цялата регистрация няма да са много повече. Плаща се еднократна такса за услугата и отново целия пакет, който така или иначе ще платите, дори и сами да регистрирате своята фирма.

Какви са предимствата в избор на счетоводна фирма за регистрацията:

Получавате безплатна консултация;

препоръки от счетоводител и адвокат;

не губите време;

бързо и лесно попълвате документи и регистрирате фирма.

Сами виждате плюсовете и минусите на цялата процедура. Кой от двата варианта ще изберете зависи изцяло от вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *