Картините в нашия дом: Идеи за декориране на коридора

Ако отдавна ви се иска да изберете красиви картини, с които да направите вашия дом още по-уютен, сега ще се опитаме да ви помогнем с няколко интересни идеи.

И така, нека да започнем от първото помещение от жилището, което се открива пред нас още щом отворим входната врата – коридора.

Първо трябва да отбележим, че точно тази част на дома е най-важна заради първото впечатление, което оставя у всеки, пристъпил прага. Може всичките ви стаи да са прекрасно подредени, но това не е достатъчно, ако не сте обърнали специално внимание на антрето. Именно в това помещение можете да поставите някоя страхотна картина, с която да привлечете веднага интереса на вашите гости и други посетители.

Повечето коридори в стандартните жилища не се отличават с големи размери, нито с пъстри цветове. Това означава, че бихте могли да постигнете страхотен ефект и с някое пано, което няма големи размери, но за сметка на това е решено в ярки контрасти. Ако го поставите така, че да стои на отсрещната страна на огледалото, ще бъде много добро решение, тъй като част от картината /или цялата/ може да се отразява в огледалото и да създаде красив двоен ефект.

Друг вариант е да декорирате вратичките на гардероба на портмантото. Картини в рамки там не биха стояли добре, но можете с успех да използвате стикери. Разнообразието е толкова голямо, че такава задача няма да затрудни никого. Ако си падате по PopArt декорацията, изберете някои от страхотните градски пейзажи, които могат да бъдат намерени в изобилие на пазара. От друга страна, романтика и нежност ще провокират натюрморти с цветя или стикери с любовна тематика на изображенията.

Още една сполучлива идея е, да монтирате на стената два елегантни рафта и в пространството между тях да поставите красиво пано. В този случай ще бъде особено удачно да обмислите и стенно осветление, което да разпръсква нежна светлина и така да засили в пъти ефекта от декорацията. Рафтовете могат да бъдат заменени също и от шкафчета – с по-малки размери, за горен монтаж. Така ще можете да приберете в тях дреболии, които да ви бъдат винаги под ръка, а пак да изглежда подредено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *