Кога да сме сигурни в покупката на фериботни билети

Планирате пътуване до далечна страна, но не сте избрали транспорт… Може би, вече знаете, че това ще стане с ферибот, но не сте наясно с много въпроси.

Предлагаме ви, преди да направите резервация на своите фериботни билети, да вземете предвид едно пътуване с ферибот.

В зависимост от дестинацията, понякога отнема малко по-дълго време, а в други случаи е дори по-малко от пътуване с кола.

Първоначално и за някои може да се стори като време на безделие, време за релакс. Други могат да изпитат дискомфорт от морска болест.

Истината е, че пътуването с ферибот осигурява надежден, сигурен и безпроблемен начин на придвижване, както на пътници, така и на товари.

Ето още, на какво да обърнете внимание:

Малък недостатък – в кабините няма питейна вода. това не е проблем да се намери в барове или в магазин на борда (просто имайте предвид, че те работят до 10 часа вечер). Затова трябва да вземете със себе си бутилка вода от по-рано.

С цените на билетите за фериботи ситуацията е същата като с билетите за самолети. Колкото по-рано купувате по-евтино, толкова и зависи от сезона. Ако вземете билети за двупосочно пътуване, излиза по-евтино. Също така има всякакви промоции и специални оферти, които позволяват да спестите от цената на пътуването.

Най-добре е да пътувате с ферибот, когато сте голяма компания или четиричленно семейство. Така дори фериботни билети ще ви излязат много по-изгодно.

Почти всички каюти са четириместни, а билетите се продават в пакет – кола и кабина. Разбира се има и други видове опции – 2 коли и една кабина за онези, които се движат по двойки. Или за шофьори на камиони – камион и легло в кабината.

Каютите се предлагат в няколко вида. Най-евтините са без прозорец, такава е малко по-просторна от каютата във влак, но по същество представлява легло на два етажа, телевизор и малка баня. Има същите каюти, но с прозорец, въпреки че са абсолютно еднакви с вътрешните, те изглеждат по-просторни благодарение на прозореца.

Следващата категория е почти хотелска стая, има двойно легло, маса, хладилник, две единични легла, телевизор, баня.

Тези кабини са разположени на носа на кораба и прозорците изглеждат уникално. Резервацията на такива каюти предлага страхотна гледка.

Е, най-добрият си остава “президентският апартамент” – тук може да разчитате на по-голяма стая, кът за сядане и маса за срещи и няколко прозореца.

Предимство на ферибота е, че може да пътувате с домашни любимци. За тях има специални условия по палубите.

И в случай на непредвидени ситуации, често има хеликоптерна площадка на горната палуба.

Навсякъде около ферибота са разположени видеокамери и температурни сензори, което позволява незабавно да наблюдавате всички ненормални ситуации.

На ферибота няма лекар или сестра на пълно работно време, но целият персонал е обучен да предоставя първа помощ. Така че в случай на спешност може да се свържете с всеки член на екипа.

Екипажът на ферибота се състои от 35 души, като същевременно се изискват поне двама души на моста, капитанът може да не е постоянно присъстващ, но в случай на лошо време се изисква да бъде на моста.

В заключение: Пътуването с ферибот остави само положителни впечатления. Има достатъчно време за разходки по палуби, храна и сън. Така времето минава незабелязано.

Ако това ви се струва да е вашето пътуване, то вземете своите фериботни билети още сега!

Пожелаваме ви само приятни пътувания!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *