Покупка на восъчни основи от онлайн магазин – какво трябва да знаем?

Когато подготвяме първоначално кошерите си или осъществяваме текущата им поддръжка, неизменно се налага да обърнем специално внимание на восъчните основи. Няма как да е иначе – все пак, без тях е невъзможно да се сдобием с мед, произведен от работливите ни пчели. Изключително важно е да осигурим достатъчно добри условия, за да бъдат пчелните семейства здрави и продуктивни, като восъчните основи заемат ключово място в тази насока. Освен всичко друго в днешно време не е никак трудно да се сдобием с този ценен инвентар, тъй като можем да пазаруваме от пчеларски онлайн магазини лесно и удобно. Необходимо е, разбира се, внимателно да разглеждаме предлаганите продукти и да избираме качествени восъчни основи.

Да, вярно е, че при тях няма кой знае колко сложни характеристики, за които да внимаваме, но това пък ни улеснява още повече. В крайна сметка това са само едни восъчни листове, които служат на пчелите за надграждане с восък и получаване на пчелни пити. По-интересни при тях са гравираните пирамидални вдлъбнатини от двете страни, чиято цел е да изглеждат подобни на дъното на пчелна килийка. Остава единствено да внимаваме с качеството на восъчните основи, които купуваме от онлайн магазините. Необходимо е те най-вече да притежават солидна съпротивляемост на разтягане и да бъдат здрави.

Най-важно е восъчните основи да бъдат качествени и натурални. Ако поставим именно такъв инвентар в кошерите си, пчелите ще бъдат по-продуктивни и ще добиваме повече и по-хубав мед. Ето защо е добре да разберем как са произведени восъчните основи в онлайн магазина, който разглеждаме – оптималният вариант е да са направени от чист восък, придобит от други пчелари. Цветът на качественият продукт е светло жълт. Това означава, че липсват вредни оцветители и други химически вещества. Качествената восъчна основа ухае свежо на пресен пчелен восък.

В пчеларските онлайн магазини могат да се намерят различни по вид восъчни основи. Обикновено след покупка е хубаво продуктът да престои поне един месец, за да се постигне максимална устойчивост. Понякога восъчните основи се предлагат готови за ползване, така че е добре предварително да попитате. Следвайте и инструкциите и съветите, които ще прочетете в пчеларските онлайн магазини и ще получите от служителите в тях.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *