Правилна грижа за кристалите

За да се радвате по-дълго на вашите бижута е добре да знаете как да ги съхранявате и как да се грижите за тях. Едва ли ще изнедаме някого ако кажем, че не е препоръчително да се носят бижута със Сваровски камъни, докато вършите домакинска или друга работа или докато готвите. Ясно е, че тези красиви украшения с брилянтен блясък са ефектни, но и много деликатни и е небоходимо да ги пазите добре. При удар, изпускане и замърсяване на бижуто, камъните лесно могат да бъдат надраскани или повредени, което за съжаление не винаги е поправимо.

Добре е да възприемете правилото да поставяте бижутата си едва след като сте се гримирали. При попадане на крем, грим или прах от вашата пудра върху камъните, те могат да се замърсят или надраскат. Някои субстанции може да съдържат вещества, които да повредят вашите красиви бижута. Не допускайте това да се случи.

Ако все пак забележите, че камъните са покрити от прах или замърсени, можете да ги почистите със специална кърпичка за кристали Сваровски. Тя няма да надраска повърхността им и ще възвърне блясъка им по най-добрия начин.

Съхранението на бижута в специално направени кутийки за тази цел или в оригиналната опаковка, в която сте ги получили, може да ви помогне да им се радвате по-дълго. Така освен, че ще знаете къде точно сте оставили бижуто, вие ще сте сигурни, че то няма да бъде повредено или надраскано. В случай че се налага да почистите кристали Сваровски, не бива да прибягвате към каквито и да е препарати, защото така със сигурност ще повредите камъка. Не бива да се забравя, че тези камъни са много чувствителни към каквито и да е субстанции. При покупка на бижута онлайн можете да потърсите информация за това как да ги съхранявате и в интернет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *