Синьо-зелените водорасли АФА – съвършената храна

Зелените суперхрани са сред изключително най-концентрираните храни познати на човека: богати на витамини, минерали,протеини, ензими и пигменти. Те са много богати и на антиоксиданти. Елементите работят заедно в синхрон, за да помогнат предпазването на човешкия организъм от яростната атака на околната среда и храната в съвременния живот.

Някои казват, че зелените суперхрани са най-естествените и всеобхватни хранителните добавки, съчетаващи хранителни компоненти по начин, който е твърде сложен, за да бъдат пресъздадени в лабораторията.  Изглежда те подхранват тялото и помагат да се очисти естествено по начин, ненадминат от всяка друга добавка. Презареденото тяло след това, като че ли е в състояние по-добре да се бори с онова, което го разболява.

Синьозелените водорасли – една съвършена суперхрана

Само си представете, ако не разполагахме с този невероятен „механизъм“ все още щяхме да си носим всички порязвания и натъртвания от детството! Без самолечение щяхме да се обезкървим до смърт, след дори малка драскотина или нараняване. Същият механизъм на самолечение работи, когато имаме настинка, грип или друг проблем. Тялото винаги се опитва да реши проблема, стига да има всички „материали и инструменти“, за да го направи.

Инструментите за работа

Голяма част от тези материали и инструменти са многото хранителни вещества – минерали, микроелементи, мастни киселини, витамини, аминокиселини и т.н.

Всички тези чудесни хранителни вещества би трябвало да се набавят от храната, която ядем, но както последните проучвания и публикувана информация показват, че много малко хора във Великобритания консумират 100% от препоръчителния дневен прием, дори и хора, приемащи най-добрите храни. Освен това правителствата по света признават, че през последните 40 години, нивата на витамини и особено на минерали, са се понижили с над 30 % в нашите основни храни. Това се дължи на последствията от изтощаването на почвата, както и използването на торове и пестициди, хербициди и генетични модификации. Ние сме променили храните, за да изглеждат добре, но те са по-малко хранителни.

Не забравяйте – химическите и токсични замърсявания винаги завършват и се концентрират на върха на хранителната верига – това сме ние, хората! Неща като готвене, преработка, замразяване, топлене, оцветяване и консервиране на нашите храни унищожава крехките хранителни вещества, от които телата ни се нуждаят, за да са здрави и енергични.

Ето защо е изключително важно да намерим начини да си набавяме допълнително необходимите на организма хранителни вещества. В противен случай дори простото самовъзстановяване на телата ни се забавя, а понякога може би става невъзможно, просто от липсата на добри материали.

Как водораслите могат да помогнат?

Често се задава въпросът: “Какво мога да очаквам, когато приемам  водорасли?“
“Как ще разбера, че се подобрявам?”

Преди да отговорим на тези въпроси, трябва да разберем как работят водораслите в тялото. Това не е сложно!

Водораслите изпълняват две функции:
– На първо място осигуряват висококачествени, лесноусвоими 100% естествени вещества (над 50 витамини, минерали, фитонутриенти и аминокиселини)
– На второ място те помагат на тялото ни да изчисти всички отпадни вещества, натрупани в продължение на години и от метаболизма.
По принцип водораслите вкарват „добри неща“ и изкарват „лоши неща“…

Синьозелените водорасли – най-добрата храна

С консумацията на водорасли, процесът на отстраняване на отпадните вещества от организма се ускорява. Хората забелязват по-често уриниране, чести движения на червата, повече потене, някои усещат главоболия, менструалното кървене понякога е по-обилно от обикновено, някои може да изкашлят повече храчки – особено, ако са пушачи!

За кратко време може да се появят петна. Всички тези симптоми са признаци, че тялото се прочиства – те са временни и след няколко седмици, тялото е „чисто“ и ще забележите, че имате повече енергия, повече жажда за живот, че се нуждаете от по-малко сън, че се храните с по-добра храна, кожата изглежда здрава и телесните функции са нормални и редовни. Нека да си припомним новородено бебе – с прекрасна мека кожа и коса, мирише сладко и на чисто и се изхожда на всеки няколко часа…

Вие също можете да възстановите младостта си, да бъдете здрави и пълни с енергия! Тези водорасли се съдържат и в продукта Зелена енергия на Аквасорс, който може да закупите от kolastra.eu – точният магазин за пълната гама AquaSource продукти.


Факт е, че водораслите са били първите растения на земята, използвали слънчевата светлина за фотосинтеза и производство на собствена храна от тяхната среда. Въпреки огромното внимание, насочено към запазването на тропическите гори и техните свойства за производство на кислород, фактически 90% от световното производство на кислород се извлича от простите водорасли. Това наистина е живото-поддържаща система.

Освен това водораслите са били важен източник на храна от другата страна на планетата в продължение на най-малко четири хиляди години. Китайците ги използват; Маите и ацтеките са ги събирали като основен източник на храна. Днес сладкишите с водорасли са основен източник на доходи за местните жители Канембу в Африка.

Средно, една супена лъжица суха маса водорасли осигурява същото количество:
Калций – колкото ? чаша мляко, 1? чаши соя, 8 моркова или 22 домата.
Магнезий – колкото 2? чаши мляко, ? чаши соя, 9 моркова или 6 домата.
Желязо – колкото 32 чаши мляко, ? чаша соя, 11 моркова или 5 домата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *