Какво е най-важно за една стартираща рок група?

Много от хората, които притежават известни музикални заложби (а и от тези, на които им липсват) си мечтаят да имат собствена рок група. Едва ли има по-хубаво чувство – всеки ден да твориш музика, да притежаваш много музикални инструменти и да забиваш своите парчета пред хиляди хора, които скандират името на групата. Въпреки че за немалко хора тази мечта остава само мираж, не е чак толкова трудно да си създадем истинска рок група. Важното е да опитаме и можем да постигнем поне минимален успех и най-малкото „да ни мине меракът“.

За целта първо е необходимо да свирим с подходящи музикални инструменти, иначе никой няма да ни вземе на сериозно. Трябва да намерим свестен музикален магазин, откъдето да вземем хубави ударни инструменти, качествени кийборди и най-важното – отговарящи на нашия стил китари. Хубаво е да са поне две за минимум двама китаристи – основен и басист. Освен това, дори и да сме решили, че ще свирим само твърд рок енд рол, добре би било арсеналът на групата да не се състои само от електрически китари. Акустичните китари са идеални за по-нежни и лирични парчета, които дори и да не отговарят на основния стил на бандата, винаги разчувстват публиката.

Не бива да подценявате и ударните инструменти. Не са много магазините за музикални инструменти, в които могат да се намерят най-скъпите и качествени барабани, така че, ако сте готови на тази инвестиция, ще трябва добре да проучите кои са подходящите места. Не е задължително, разбира се, да взимате най-скъпите ударни инструменти. Барабани и перкусии от по-среден клас също ще ви свършат работа, особено когато става въпрос за начинаеща група.

Мислете внимателно, докато сте в магазина за музикални инструменти, и какви клавишни инструменти ще ви паснат най-много. Там моделите и цените също варират в широки граници. Най-добре е човекът, който ще ги ползва, сам да си ги избере, тъй като именно те са и едни от най-сложните за настройка и работа инструменти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *