Терасата ми вече не е площад Каталуния

Ходили ли сте някога в Барселона? Ако отговорът е да, със сигурност сте посетили площад Каталуния, изключително популярен с огромния брой гълъби, накацали по него. Това превръща площада в чудесно място за туристически снимки и страхотно преживяване. Птиците по невероятен начин се вписват в атмосферата на града и това специално място на каталунската столица и чувството да се намираш там е неописуемо.

Терасата на апартамента ми, обаче, далеч не е подходящо място за ята от гълъби и колкото и да се опитвам да си представям, че се намирам на площад Каталуния, просто не успявам да си пресъздам напълно атмосферата. За съжаление, балконът ми се превръща в пълна противоположност на площада – осеян с птичи курешки, със съсипани цветя и оцапана масичка за кафе.

Въпреки че харесвам гълъбите, реших, че е крайно време да разреша този проблем и пълноценно да използвам терасата вкъщи, за която съм изсипал толкова пари. Колега на работа ме посъветва да опитам едни специални шипове против птици, които са създадени, за да защитават балкони, покриви и перваци от всякакви видове птици. Реших да опитам и си купих няколко метра (все пак терасата ми е голяма).

Речено – сторено. Взех си стоманени шипове против птици и ги монтирах на терасата с монтажно лепило. Изглеждаше невъзможно да кацне пиленце, като единствено се притеснявах да не бъде наранена някоя птица, свикнала с моята уютна тераса. В магазина ме увериха, че няма такава опасност, но все пак изпитвах известно безпокойство.

Само за няколко дни се уверих в ефективността на шиповете. Нито един гълъб или каквато и да е друга птица не успя да кацне на балкона, като дори не се и опитваха. Отдъхнах си – без да нараня птичките, успях да ги „убедя“ да си търсят друго място за сбирки. Заех се с почистване, смених цветята и терасата отново се превърна в прекрасно място за кафенце и цигарка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *