3 вида тенджери, които непременно трябва да изпробвате

За готвене с истински размах са необходими не само готварски усет и страхотни умения, но и подходящите пособия за готвене. Всички тенджери са един от най-използваните съдове за готвене в кухнята и в класическия случай се употребява за приготвянето на вкусни яхнии и варива. Може би въобще не подозирате колко различни видове тенджери има и какви предимства в готвенето би могъл да ви предложи всеки един от тях.

Е, тук може да се запознаете с топ 3 страхотни варианта, които ако не сте изпробвали досега, ви съветваме да обмислите добре. За целта ще бъде разяснено кои са техните основни предимства и в приготвянето на кои храни са най-добри.

Тенджери с незалепващо дъно – абсолютно задължителния готварски съд

Ако трябва да изберете съд, който да бъде единственото ви средство за готвене на храна, то нека това да бъде тенджерата с незалепващо дъно. В нея може да се приготви абсолютно всичко на котлон. Може да я използвате дори и за пържене. Това е най-подходящият съд за дълбоко пържене, затова ако сте любител на бухтите и темпурата, това е правилният избор за вас.

С такъв съд ще можете да приготвяте бързо и лесно всякаква супа, изискваща предварителна обработка на зеленчуците. Идеална е за предварително запържване и задушаване на лука и чесъна за лещата и боба, чието приготвяне може да продължите в същия съд, веднага след омекването на зеленчука.

Огнеупорна тенджера – съдинката с нетрадиционно приложение

Неслучайно по-горе беше използван изразът „в класическия случай“ по отношение на традиционното приложение на тенджерите – за варене. Огнеупорната тенджера е едно голямо изключение, тъй като, макар и назована с това наименование, се използва не за варене, а за печене. Името идва от нейната форма.

Този тип тенджери е изработена от здраво, в повечето случаи дебело стъкло, подсилено срещу много високи температури. Това е един от най-подходящите съдове за приготвяне на вкусни запеканки с картофи, печене на зеленчуци и ароматни месни печива, а също така и за печене на ястия с паста. Друго допълниелно предимство е, че след хапването, може да приберете храната заедно с цялата тенджера в хладилника, където да се съхранява на подходяща температура.

Страхотна огнеупорна тенджера може да закупите от TeMax.bg

Тенджера под налягане – бързите тенджери за заети домакини

Точно с това е известен този вид тенджери – храната се приготвя изключително лесно и бързо. Допълнителен плюс е намаляването на консумацията на ток. Важното тук е да спазвате инструкциите за боравене с тенджерата, тъй като са немалко изгарянията именно при боравене с такъв съд.

Вече сте готови да закупите някоя от упоменатите тенджери? Магазините са чудесна възможност за онлайн поръчка на качествени артикули за готвене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *