5 причини да се доверим на биокозметиката с колаген

На пазара на козметични продукти в България съществуват най-различни козметични продукти – всеки с различна иновативна формула и с най-разнообразни полезни действия върху кожата на лицето или тялото.

Напоследък стават все по-популярни козметичните продукти, съдържащи колаген.

Защо това е така и защо е необходим колагенът?

Но на първо място – какво представлява? Колагенът е белтък, съдържащ се в съединителната тъкан при хората и животните (по-конкретно бозайниците). Той се характеризира с особена издръжливост и е основен компонент на сухожилията, ставите, костите и зъбите. Освен това осигурява здравина и еластичност на кожата и има основна роля в развитието на тъканите. С напредването на възрастта количеството колаген в кожата намалява и това налага допълнителното му доставяне с помощта на козметични продукти.

Какви са предимствата на козметичните продукти с колаген?:

  1. Забавят процеса на стареене и предотвратяват образуването на бръчки. Може би най-важната полза на кремовете, съдържащи колаген. Това е и най-често търсеният от потребителите ефект.
  2. Подобряват еластичността на кожата и възвръщат нейния блясък. Както вече споменахме, колагенът има основна роля при подобряване на здравината на кожата и при възстановяване на нейната еластичност.
  3. Стимулират клетъчната регенерация и заздравяват стените на капилярите. Колагенът активира обмяната на веществата на съединителната тъкан и стимулира образуването на нови колагенови фибри.
  4. Хидратират кожата. Освежаването на кожата се дължи най-вече на помощните съставки на козметични продукти с колаген.
  5. Не съдържат консерванти и парабени. Козметичните продукти с колаген имат претенции да са натурални и да не съдържат консерванти, парабени или оцветители. Това ги прави популярни сред хората, които предпочитат био продуктите.

Основната цел на козметиката с колаген е да създаде продукти, които са специално предназначени за суха, изтощена и застаряваща кожа. Най-важната задача на колагена, като основна съставка в тези продукти, е да заличи бръчките и да подхрани кожата.

Добрата новина е, че кремовете с колаген са леснодостъпни. Могат да се закупят от почти всеки онлайн магазин за козметика или от най-близкия магазин за козметика, при това на сравнително изгодна цена. Предлагат се и кремове с колаген от български производители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *