7 начина да получите най-добри резултати от вашата персонализирана агенция за уеб дизайн и разработка

Предизвикателствата изобилстват в процеса на създаване на уебсайт и тези предизвикателства не свършват, когато изберете професионална агенция за уеб дизайн и разработка, за да стартирате проекта

Следващото голямо предизвикателство е да се включите в творчески продуктивен процес с вашия екип за проектиране и изработка на сайт, така че крайният продукт да е уебсайт, с който всички можете да се гордеете и който ще подобри бизнес целите ви.

Нека да разгледаме седем начина, по които можете да изградите сътрудничество и продуктивни отношения с вашата агенция за уеб дизайн и разработка.

#1: Разберете основния процес

Има много неща, свързани със създаването на сайт от нулата. Не е необходимо да знаете как да кодирате, но е добра идея да се запознаете с основния процес или поток от действия.

Също така е добра идея да получите представа за всички персонализирани работни процеси, които агенцията е възприела. От концептуализация до макети, до живи сайтове, дизайнът и изработката на уебсайтове обикновено следват общ път, въпреки че детайлите могат и се различават.

Не пренебрегвайте и тези подробности. Напълно допустимо е да попитате вашето лице за контакт в агенцията „Можете ли да ми опишете вашия основен работен процес и процес, с прогнозна времева рамка за всеки етап или фаза?“ Знанието какво да очаквате ще помогне да управлявате очакванията и от двете страни.

#2: Обърнете внимание на създаването на добри работни отношения. 

Заемете проактивна позиция към развиване на отношения с вашата дизайнерска агенция. Това не означава, че трябва да станете най-добри приятели с всеки един човек от вашия екип. Въпреки това е във ваша полза да изградите силни пътища за комуникация и обща „вибрация“ на работа в екип.

В края на краищата всички вие (трябва) да споделяте обща цел: завършен сайт, който е динамичен, естетически приятен, оптимизиран и много функционален, който предизвиква вашата марка и нейната стойност и който е пълен със съдържание, което говори дълбоко за вашата целева аудитория. Така работят дизайнерите в www.webdesignbulgaria.net например.

#3: Знайте какво е във вашия обхват. 

Уверете се, че вие ​​и вашата агенция сте в перфектно съответствие по отношение на действителния обхват на работа за техните услуги.

Това може да изглежда очевидно, но според нашия опит повечето сривове в отношенията агенция/клиент се въртят около прекъсване на връзката по отношение на обхвата. Какво е включено, какво не е включено и кога работата е „завършена“ са ключови въпроси, на които трябва да се отговори, за предпочитане писмено.

Една от най-важните части на договора, която е свързана с обхвата, е свързана с допълнителните разходи. Ако не сте наясно с обхвата, лесно е да се подхлъзнете в сценарий, при който обхватът е значително разширен и агенцията фактурира допълнителни такси, които не сте очаквали.

Решението за това е просто: Уверете се, че сте посочили условия във вашето споразумение както за основните такси на агенцията, така и за обстоятелствата, при които може да ви бъдат начислени допълнителни такси и какви могат да бъдат те.

#4: Съберете няколко примера за сайтове, които харесвате – и не харесвате. 

Едно от най-конструктивните неща, които можете да направите, за да подобрите творческото изживяване и да получите възможно най-добрия сайт от вашата агенция за изработка на сайт, е да знаете какво искате и какво не искате. Това често е по-лесно да се каже, отколкото да се направи за много хора, които всъщност не са прекарали много време в мислене за уебсайтове в този вид подробности.

Чудесен начин да започнете е да разгледате сайтовете за вашите основни конкуренти. Опитайте се да оцените тези сайтове по отношение на вашата незабавна, автоматична реакция към сайтовете, след което се опитайте да разбиете тази реакция на дялове, като се съсредоточите върху конкретни елементи на сайта.

Съсредоточете се върху отделни аспекти, като цветове, оформление, специфични характеристики, типография или архитектура на сайта. Направете списък с това, което ви харесва, след което споделете тази информация с вашия дизайнер.

Докато оценявате други сайтове, отбележете и сайтовете, които не харесвате. Понякога е по-лесно да определим какво не искаме първоначално, отколкото да изразим вербално това, което искаме . Ако откриете сайт или конкретен елемент на сайт, който ви засяга по грешен начин, отбележете и това.

#5: Помислете за пътя, който искате вашите потенциални клиенти и потребители да поемат. 

Това попада в същата категория „знайте какво искате и какво не“ като съвет №4 по-горе. Въпреки това, очертаването на пътя на вашия потребител през вашия сайт наистина е свързано с перспективата и потребителя на сайта. Трябва да знаете до кого се опитвате да достигнете и какво искате да правят на вашия сайт. След това можете се върнете обратно, за да осветлите как тези хора ще взаимодействат с вашия сайт.

Помислете върху следните въпроси:

  • Кои са вашите потребители? Какво знаете за тях? (Съвет: Наистина е добра идея да създадете „потребителски аватари“, които да представят различни сегменти от вашата целева аудитория.)
  • Как ще влязат в сайта ви? От какви други сайтове ще дойдат и коя ще бъде първата страница, която ще видят?
  • Какво ще правят на тази страница?
  • Къде ще отидат след това и как ще ги отведете до следващата страница?
  • Какво ще правят на страница №2? И т.н.

Един от най-добрите начини да изясните вашето мислене по този въпрос е да скицирате неофициални чертежи на всяка страница със стрелки, показващи упътвания (начална страница към страницата с услуги, например, или публикация в блог към страница с информация за контакт ).

#6: Ангажирайте се да бъдете отзивчиви. 

Агенциите разбират, че голяма част от информацията и итеративните резултати, които изпращат на клиентите, може да изглеждат непосилни. Повечето агенции предприемат стъпки, за да разбият нещата просто така, че да помогнат на клиента да се съсредоточи върху правилното нещо в точното време. Това помага да се поддържа проектът в съответствие с графика.

Едно нещо, което можете да направите като клиент, за да поддържате този темп на напредък, е да отговаряте своевременно на съобщенията, имейлите и запитванията на вашата агенция. Често агенцията няма да може да продължи, докато не подпишете конкретна разработка или не отговорите на поредица от въпроси.

Не е необичайно клиентите понякога да се чувстват раздразнени от тези комуникации, но не забравяйте, че дизайнерските агенции не работят с четци на мисли. Те ще имат нужда от вашия принос, за да създадат сайта, който ще ви развълнува. Във ваш интерес е да реагирате бързо и да поддържате обмена на информация навреме. Така работят и в eXtremeSEO.

#7: Дайте честна и ясна обратна връзка. 

Обратната връзка е жизнената сила на всяко изживяване с творчески услуги. Независимо дали някой декорира всекидневната ви или проектира уебсайт за вашата компания, вие като краен потребител и клиент трябва да се чувствате уверени в изразяването на честните си реакции и да знаете как да съобщите тези реакции по ясен и убедителен начин.

Даването на отлична обратна връзка на агенциите за уеб дизайн е малко изкуство, но определено е умение, което може да се научи. Следвайте тези съвети:

  • Фокусирайте се върху зададените въпроси. Каквото и друго да кажете по-късно, не забравяйте първо да отговорите на тези въпроси.
  • Организирайте обратната си връзка. Текстовото форматиране помага на другата страна да се съсредоточи върху всеки конкретен аспект на сайта, който се преглежда.
  • Изразете мнението си, като се позовавате на видими подробности. „Това е гадно“ не е полезно. Какво мислиш, че е гадно конкретно? По-добър коментар е „този шрифт изглежда твърде небрежен. Искаме нашата марка да предизвиква по-консервативно, официално усещане.“
  • Бъди уважителен. Отново, „това е гадно“ не е полезно и няма вероятност да породи разбиране в другата страна. „Това не отразява съвсем нивото на формалност, към което се стремим“ е също толкова ясно и не носи същия риск да обидите читателя.

За най-добри резултати наемете агенция, на която можете да се доверите

Винаги е риск да се доверите на компания, с която никога преди не сте работили с вашия бизнес уебсайт. Въпреки че седемте съвета по-горе могат да ви помогнат да постигнете страхотни резултати, независимо коя агенция изберете, също така е вярно, че можете да облекчите голяма част от присъщия стрес в проектите за обекти, като наемете на първо място правилната агенция.

Ако сте готови да стартирате проекта за вашия сайт, защо не се свържете с Момчил Марчев? Има уменията и опита да ви помогне да реализирате визията си, дори ако все още не сте сигурни каква е тази визия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *