Какво трябва да знаем за брачния договор, преди да заявим такъв

Факт е, че до преди няколко десетилетия брачните договори не са били толкова нашумели и много малка част от хората са били склонни да се възползват от него. В съвременния свят обаче нещата изглеждат по един доста различен начин и обикновено тази възможност бива използвана за уреждане на взаимоотношенията при настъпване на евентуален развод.

За някой това е разумен и логичен избор, но други го считат за обида към половинките си и се въздържат от неговото подписване. Статистиката обаче сочи, че близо 60 % от браковете у нас приключват с развод. Благодарение на брачния договор те получават възможността да се застраховат от не малко проблеми.

В тази статия възнамеряваме да ви разкажем малко повече за брачния договор, като това за какво служи той, какви въпроси урежда, както и какви въпроси е невъзможно да бъдат уредени, ако не бъде сключен такъв договор между двамата съпрузи. Надяваме се написаното да ви бъде наистина полезно като информация и много скоро да успеете да си отговорите на редица въпроси, представляващи важност за вас.

Сключване на предбрачен договор

Какво трябва да знаем за същността на брачния договор

Посредством едно такова споразумение, то двете от страните имат реалната възможност да уредят отношенията си, свързани с издръжка по време на брака и след това, както и придобиването на имущества. В следствие на това, то няма да се налага да изпадате в ненужни конфликти и да разваляте отношенията помежду си.

Ако в един момент сметнете, че отношенията ви с половинката са се изчерпали и не виждате смисъл в това да продължавате да се борите, то ще можете по възможно най-цивилизования начин да сложите край на всичко това и, ако ситуацията позволява, да си запазите приятелските взаимоотношения.

Що се отнася до това какви въпроси се уреждат с един такъв договор, следва да споменем, че на първо място са онези, касаещи самия режим за подялба на придобитото имущество по време на брака между двамата партньори.

Когато се съставя самият брачен договор, то следва адвокатът ви да ви запознае предварително за всеки един от детайлите, свързан с разделянето на имуществото. Така вие имате възможност да изберете онзи вариант, който най-много ви удовлетворява. Ще споменем, че един от специфичните моменти, свързани с подписването на брачен договор, е свързано с това кой ще остане да живее в семейния имот.

Наясно сме, че едно такова писмено споразумение не се приема от всяко бъдещо семейство с възторг, както вече споменахме, заради това, че е твърде вероятно някой да се обиди от решението на другия и всичко да приключи, преди още да е започнало.

Онези от вас, които много държат на подписването му, то би било добре да се информират предварително за всеки детайл, така че, когато настъпи моментът, в който да водят разговор, то да могат спокойно и уравновесено да обяснят на партньора си каква е основната им идея за сключването му.

Предполагаме, че в един момент ще изпитате потребност от намесата на адвокат, който да ви разкрие цялата същност на предбрачния договор и ви предлагаме да се обърнете към адвокатската кантора SBKLaw.bg. Сигурни сме, че там ще попаднете на опитни професионалисти, чиито богат опит ще ви помогне да се измъкнете от всякакви заплетени ситуации.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *