Частните линейки – в помощ на хора в нужда

Частните линейки (вижте на Emergency.bg) са изключително ценни за обществото със своята дейност и с възможността винаги да се отзоват на хората в нужда, когато болниците и спешната помощ не могат да предложат подходящо решение.

Частните линейки след изписване от болница

След лечение или претърпяна операция, много хора се нуждаят от специализиран превоз до дома, тъй като не могат да пътуват по друг начин, освен в легнало положение.

Това налага организирането на специализиран транспорт (частна линейка), който да осигури максимално комфортно пътуване, съобразно с нуждата на човека и с указанията на лекуващите медици.

Според състоянието на болния, тук може да става дума или за обикновена линейка, или за реанимобил, който дава възможност на хора в тежко състояние да пътуват безопасно.

От етажа до линейката и обратно

Ако е необходимо човекът да бъде пренесен от линейката до етажа, на който живее и обратно, екипът на частната линейка предлага тази услуга.

Ако липсва асансьор или ако асансьорът е твърде малък за да поеме човек на носилка в легнало положение, екипът може да го пренесе по стълбите.

Това се заплаща допълнително, като цената на тази услуга се формира според етажа и теглото на човека.

Консумативите по време на транспорта

Ако по време на транспорта до лечебното заведение, или до дома, или до рехабилитационния център, или до където другаде е необходимо да бъде откаран човека, се появи необходимост от ползване на някакви консумативи в линейката, те са напълно безплатни за него и се приема, че са включени в цената на услугата.

Много други услуги

Освен транспорт, частните линейки предлагат цял куп други услуги, които могат да спестят нуждата на болния човек да напуска дома си, освен ако това не е крайно наложително.

Те предлагат подвижна лаборатория, която дава възможност на трудноподвижни хора за провеждането на всякакви лабораторни тестове, вземане на кръв и на други проби в домашна среда.

Частните линейки могат да извършват всякакви манипулации по домовете, в това число поставяне на мускулни, подкожни и венозни инжекции, поставяне на системи и извършване на вливания, извършване на рехабилитация и много други.

Всичко това чувствително намаляват случаите, в които е необходимо лежащо болен човек да напусне дома си, тъй като много от услугите могат да бъдат извършени на място.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *