Дифузери за етерични масла – ползи, предимства и съвети

Съществуват няколко начина за разпространяването на аромата от етеричните масла в помещенията. Най-съвременният и автоматизиран вариант е използването на устройства, наречени дифузери, които са специално разработени за тази цел. Те обикновено се състоят от съд, в който се поставя ароматерапевтичната течност като при включване на уреда се задейства определен механизъм на разпръскване на маслата в цялата стая.

Има ли смисъл от използването на дифузери за етерични масла и какви са възможните ползи от тяхната употреба – отговорите на тези въпроси ще намерите в следващите редове.

Каква е основната функция на дифузерите за етерични масла

Както стана ясно и по-горе, дифузерът служи за разпръскване частиците на етеричните масла в затворени площи. Това е един от основните методи за използване на етерични масла за целите на ароматерапията. Най-честата причина, поради която се използват дифузери е именно за освежаване на атмосферата в стаята и придаване на приятно ароматно усещане, което да се носи свободно във въздуха.

За какво друго може да ви послужи ароматерапевтичният дифузер

Ако искате да овлажните въздуха в стаята, но нямате специален овлажнител, за целта може да използвате и дифузер за етерични масла, които работят на основата на образуване на ароматна пара. Дори може да не използвате етерично масло, а просто да добавите вода в дифузера – това ще е достатъчно, за да може той да работи и да повиши влажността в стаята.

От избора на етеричните масла, които ще използвате в дифузера зависи какви допълнителни ползи, освен придаване на приятен аромат, ще активирате. Така например етеричното масло от мента може да спомогне за подобряване на психичните функции и да редуцира стреса. Повечето етерични масла създават отпускаща и релаксираща атмосфера – идеална за почивка след тежък ден или за поддържането на спокоен и дълбок сън.

Създават се и специални дифузери с функционалност за пречистване или йонизиране на въздуха. Що се отнася до допълнителни функции – предлагат се дори и такива с mp3 и светлинна функционалност, които могат да са идеално решение за детската стая.

Какво да съобразите, когато избирате дифузери за етерични масла

На първо място е важно да съблюдавате за капацитета на дифузера – необходимо е той да е подходящ за големината на конкретната стая, така че да си осигурите оптимално ароматерапевтично усещане. Ако ще поставяте дифузер в детската стая е важно в него да използвате само определени етерични масла, които да са напълно безвредни за децата.

Къде може да намерите качествени дифузери за етерични масла

В магазините се предлагат едни от най-добрите дифузери за етерични масла на българския пазар. Голяма част от тях работят на високотехнологичния принцип на ултразвуково разпръскване, който предлага фино разпространяване на естествените растителни частици на маслото в стаята по деликатен начин.

Ако търсите стилен ароматизатор, който ще се впише перфектно в интериора на вашия дом или офис, висококачествените предложения в Pranarom.bg могат да отговорят напълно на вашите изисквания.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *