Добра автошкола в София – как да я познаете

Дори и да не се интересувате активно от новостите, които държавата иска да предприеме в областта на курсовете, които подготвят младите шофьори, все така важно е да изберете правилното място, на което да се доверите.

Без значение колко промени и колко начини за проверка ще наложат от страна на Държавната автомобилна инспекция, некоректни инструктори е имало и за съжаление ще има. Ще ви разкажем малко повече как да изберете добра автошкола в София, за да не губите време и пари и наред с това да получите възможно най-добрата подготовка.

Какво трябва да ви предложи всяка автошкола в София

Курсове за шофьори в столицата

Условията и нормативите са еднаква за всички и са наложени от ДАИ. Най-често хората имат нужда да се сдобият с масовата категория за управление на леки, лекотоварни и товарни автомобили с ръчна или с автоматична предавателна кутия и с допустима максимална маса включително и товара до 3,5 тона и до 9 места, което се обозначава като категория „B”.

Има и редица изисквания за това кога можете да започнете курса. На първо място трябва да имате навършени 17 години и 9 месеца, за да може в края на курса да сте пълнолетни.

Курсът може да се раздели условно на две части – теория и практика. Те са еднакво важни, въпреки, че мнозина смятат, че трябва да се концентрират основно върху кормуването.

Теорията трябва да ви запознае не само с правилата, но и начините по които те се прилагат. За да се справите с това ще се наложи да решавате листовки, които ще бъдат и първата част на изпитната ви част.

Кормуването е също толкова важно, защото именно то ще ви запознае с всички тънкости в управлението на автомобила. Тук можете да сте сигурни, че всяка добра фирма, ще ви предложим максимално добро обучение. За да не се чудите какво имаме предвид, ще ви кажем в прав текст.

Практическите уроци трябва да обхванат възможно най-много от ситуациите, в които можете да изпаднете в истинския живот, когато се наложи да управлявате колата си напълно сами и няма да има кой да ви помага.

Кормуване през нощта, извън града по оживена магистрала или по време на дъжд и сняг. Всичко това ще се случи рано или късно и няма как да сте подготвени за всичко. Всяка добра автошкола в София ще се погрижи да се сблъскате с всичко, но можете да искате да получите максимумът за парите, които сте дали.

Една от най-старите фирми в столицата, които предлагат обучени на кандидат-шофьори е AutoDrive.bg и тук са техните съвети, събрани само в няколко думи:

-Поинтересувайте се какъв опит има инструкторът, който ще ви обучава.

-На каква кола ще се извършва обучението?

-Предлагат ли удобно за вас време и място за провеждане на уроците?

-Цената крайна ли е или има такси, които в последствие ще трябва да доплатите.

В заключение

Всичко казано до тук има за цел да ви помогне да изберете не просто добри шофьорски курсове в София, а такава, която да ви даде реалните умения, за да вземете изпита от първия път и разбира се след това да сте спокойни на пътя.

Не бързайте да избирате и помислете за всичко, което прочетохте в горните редове. Няма как да не сте наясно, че ниската цена в крайна сметка и много често е свързана с ниско качество.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *