Домове за стари хора и кога да ги потърсим

Кога е редно да потърсим съдействие от домове за стари хора? Много хора, които се грижат за възрастен член на семейството, използват като помощен инструмент услугите на домовете за стари хора, така че да осигурят на своите родители, баби и дядовци постоянно присъствие на хора наоколо.

Причината за това е заетостта на децата и внуците, които, с цел осигуряването на прехрана на семейството, в една много голяма част са принудени да работят по цял ден и отсъстват от дома си от рано сутрин до късните следобедни часове.

Домове за стари хора – когато възрастните хора не могат да се обгрижват сами

Отсъствието на младите от дома обикновено не е проблем, поне докато възрастните хора могат да се обслужват сами. Когато, обаче, тези хора в напреднала възраст са приковани към легло и неподвижни, няма как да бъдат оставени без да има човек до тях.

Това преви невъзможно оставането им сами вкъщи, докато всички членове на семейството са на работа през седмицата. Какво би станало ако човекът поиска чаша вода или има някаква нужда, а няма никой наоколо?

По този начин, много голяма част от възрастните се местят за през седмицата в дом за стари хора, а уикендите прекарват в домашна обстановка. Подобни случаи не са рядкост и това е начин да се осигури постоянна грижа за хората, които не могат да се справят сами.

Как се пренасят и транспортират възрастни и трудноподвижни хора

За възрастните и трудноподвижни хора отиването до дома за стари хора и обратно в тяхната къща или апартамент може да е изпитание, с което да се справят трудно. За целта е най-добре да се потърси компания, която предлага специализиран превоз.

Фирмите за частна спешна помощ в София (вижте в Emergency.bg) предлагат специализиран транспорт с линейки за възрастни и трудноподвижни хора, ако е нужно от легло до легло.

Хората могат да бъдат пренесени до етажа и жилището, в което живеят, като при липса на асансьор или малък такъв, те могат да бъдат пренесени на ръце от екипа на частната линейка София.

Цялата процедура може да бъде извършена от начало до край, без да се налага човекът да става от леглото си или да му се причинява каквото и да било неудобство

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *