Какво не знаем за Кордоба и местата, които задължително трябва да посетим

Почивка в Кордоба

Евтини екскурзии до Испания

Някои от вас може да не знаят, но един от най-големите градове в Европа е Кордоба. Населението там е било между 500 000 и 1 милион души. Това всъщност е столицата на маврите. Това е един от най-хубавите градове в Испания, които наистина си заслужавате да видите. И до днес мястото е успяло да запази своя магнетичен чар, благодарение на който привлича хиляди туристи всяка година.

Екскурзия в Кордоба

Ако сте от хората, които не разполагат с твърде много време, то вие имате възможността да се възползвате от предложенията за екскурзия, които са изготвили  специално за вас. Разбира се, вие сами решавате на коя туристическа агенция да се доверите и съответно коя да изключите от списъка си с алтернативи. Ето и някой от местата, които наистина си струва да бъдат видени.

  1. Катедралата в Кордоба / Мецкита

Катедралата в Кордоба е Мецкита. Това е най-важната джамия на западния ислямски свят и една от най-големите джамии. Джамията е построена на върха на по-ранна визиготическа църква, която са унищожили. През 9-и и 10-ти век сградата е разширена до сегашния си размер. Дължината е 179 м, а широчината –  129 м. Около една трета от тази площ е заета от двора. Периметърът на джамията има външна стена с височина между 9 и 20 метра и с много подпорки.

  1. Alcazar de los Reyes Cristianos

Замъкът е построен през 1328 г. по заповед на крал Алфонсо XI, праведният. Тя е построена в градините на арабската крепост. В замъка има четири кули, които са свързани с кабинки. Кулите са Torre del Rio (цилиндрична форма и три етажа), Torre del Homenaje (осмоъгълна форма и готически дизайн и с жилищни помещения), Torre de Los Leones (Mudejar) и Torre de La Vela (построена през 1981 г.).

Сградата на замъка съдържа великолепни римски саркофази, датирани от 1 и 2 век. Има и зала “Мозаична стая”, зала за срещи, в която има стени с изящни римски мозайки.

  1. Римски мост

Още по времето на Август римляните са посетили този мост. Той се е намирал на реката Гуадалкивир. Дължината му е 225 м. Има 16 арки. Мостът се е наложило да бъде обновен няколко пъти, затова и някой от арките не са оригинални. Нес този мост е единствено за пешеходци.

  1. Медина Азахара

Около 8 км извън град Кордоба се намират останките на град Медина Азахара, построен между 936 и 940 г. от халифа Абд ар-Рахман III. Градът е бил построен с цел да се превърне в столица на арабския крал и да засенчи всички останали столици

Тези и още много други забележителности е подготвил за вас град Кордоба. Ако искате да се докоснете до тях, то това значи, че е време да влезете в сайта на една от утвърдените и доказали се туристически агенции и да разгледате внимателно селектираните екскурзии и почивки.

В случай, че разполагате с повече свободно време, то бихте могли да се възползвате от по-продължителен престой в испанския град. Ще ви остане достатъчно свободно време, през което да посетите някой от местните ресторанти и да приготвите традиционни за този край ястия, приготвени по автентична рецепта.

Кордоба е един от испанските градове, умеещ да създава спомени в сърцата на хората, които никога да не избледняват. Екскурзия до Испания може да бъде едно приказно пътешествие и се надяваме да решите да го изживеете!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *