Преместване на домашна оранжерия

Понякога живота изисква от нас да се преместим, да отидем на друго място и да го наречем дом – но какво е един дом без нашите лични вещи, трупани с години и пълни със спомени? Особена е темата за преместването, най-вече, когато става дума за живи организми като цветя – дори и да нямате цяла оранжерия, има вероятност вашите цветя да имат нужда от професионален транспорт.

Как се транспортират цветя на дълги разстояния

Ако вашата цел е да се преместите от едно място в София към друго извън града, то ще са ви нужни услугите на професионални хамали като SofHamali.com, които черпят от много години опит. Когато става дума за местене на вещи, тяхното транспортиране е сравнително лесно, слагат се във кашони или кутии и се пренасят с минимален риск.

Но когато става дума за растения, историята е малко по-сложна – тяхната крехка природа, стъбла, листа и цветове, означават, че пренасянето им трябва да е изключително внимателно. Самото носене на цветя в саксия, дори и да са малки дръвчета, става лесно, но транспортирането в минибус или камион предразполага към нараняване.

Ако не се обезопасят, цветята могат да катурна при завой, а наличните колани или въжета не позволяват здравото завързване поради риск от нараняване. Домашните цветя са красиви, но не особено издръжливи, особено крехките камелии или рози, които лесно могат да бъдат прекършени.

Местене на оранжерия

Транспортиране на растения на дълги разстояния

Ако смятате да премествате растения на дълги разстояние, от град към по-слабо населено място, то ще е нужно предварително да напоите цветята, поне 2/4 от обичайното, за да имат воден резерв. Това е особено важно ако става дума за преместване на цветя през лятото, когато каросерията на подобен камион може да е с вътрешна температура до 45 градуса.

За това е важно да напоите вашите цветя, но прекомерно, в противен случа може да разрохкате почвате прекалено и да отслабите връзката на корените със земята, в която се намират. Страничните движения при завои симулират ефекта над растенията при силен страничен вятър, като единствената им защита от изкореняване е добре развитата коренова система.

Опаковат ли се цветя при транспорт

Ако се опасявате, че е възможно прекършването на клони или листа на дребни дървета в саксии, можете да намокрите листата и да използвате стретч фолио, с което да обвиете короната на растенията. Така прибирате плътно всичко и правите преместването по-лесно и безопасно за всички участници.

Не рискувайте, запазете важните неща важни и опаковайте добре предметите. Предотвратете щети при преместване и наемете най-добрите в сферата на преместването в София, наемете SofHamali.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *