Недвижими имоти Велико Търново за инвестиция

Разположено удобно в Централна България, Велико Търново се оформи като едно от най-привлекателните места за купувачите на недвижими имоти, като тук говорим както за българи, така и за чужденци.

Зад големия ръст в пазара на недвижими имоти в старата столица има няколко основни фактора, за които ще поговорим на следващите редове. Всеки един от тях има своята тежест, но всички те заедно правят града особено привлекателен.

Достъпни цени и високо качество на живота

В сравнение с много други големи градове в България, Велико Търново все още предлага сравнително достъпни цени на недвижимите имоти. Това го прави привлекателна дестинация за тези, които търсят имот, независимо дали за живеене или като инвестиция.

Градът предлага високо качество на живот, със спокойно темпо, ниска цена на живот и достъп до съвременни удобства. Отличава се с приятен климат, което го прави привлекателен избор за тези, които търсят спокоен начин на живот на чисто и добре уредено място, което не е нито твърде уединено, нито твърде натоварено.

Добра инвестиция в недвижими имоти Велико Търново: туристи и студенти

Велико Търново привлича инвеститори в недвижими имоти и с това, че е известен като “Градът на царете” поради историческото си значение като бивша столица на Второто българско царство.

Богатата история, средновековната архитектура и културното наследство на града го правят завладяваща дестинация за любителите на историята, което на свой рд води тук много туристи.

Освен това, Велико Търново е дом на няколко реномирани университета, включително Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”, Висше училище по агробизнес и развитие на регионите, Националния военен университет “Васил Левски” и други.

Това ежегодно привлича огромен брой студенти и преподаватели, които трябва да бъдат настанени някъде. Това може да допринесе за по-лесното отдаване под наем на недвижимия имот, ако го купувате именно с тази цел.

Недвижими имоти в старата част на Велико Търново

Живописната красота, с която се отличава централната част на града, повишава цената на имотите за продажба във Велико Търново. Още повече, че много от сградите са част от едно наистина безценно културно наследство.

Именно там искат да отседнат и по-голямата част от посетителите. Градът, обаче, предлага отлични възможности за инвестиция в недвижими имоти и извън старата централна част.

Той е сгушен в живописното дефиле на река Янтра и много от кварталите, особено по-високите етажи, предлагат красива панорама към околните хълмове и пейзажи (можете да откриете атрактивни недвижими имоти Велико Търново със спираща дъха панорама на Oikia.com).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *