Погребение – на дневен ред ли е мисълта за него

Живеем в сурови и напълно информационни времена. Времена на пълна автоматизация на процесите, на свободно придвижване на стоки, услуги и най-вече на хора и на времена на свобода на словото. Поне на теория е така.

Освен, че сме масово осведомени за всяко едно нещо, което се случва по този свят, ние сме и максимално облъчени с информация. И тази информация не се избира от нас. Въпреки че по всяко време можем да сменим канала на телевизора или да превключим копчето на радиостанцията.

За какво става дума?

Става дума за адски нашумелият коронавирус Co Vid 19, който буквално превзе медиите. Навсякъде, по всяко време, както в България, така и в чужбина се срещат новини за този новооткрит щам, който явно хвърля в паника милиони хора по света.

Освен че се паникьосват хората, то те се и разболяват. Кой психически, кой физически – няма никакво значение. И какво следва след цялата тази паника? Смърт. Естественият изход от паниката, притесненията, страховете е края на живота на човек.

Организация на погребение

Евтина траурна фирма в София https://omegafuneral.com/

И кой печели от тази ситуация – погребалните агенции. Организирането на погребения в момента има бум в цял свят, тъй като хората поради една или друга причина умират. И защо е това странно мнение, което четете в момента. Ами защото хората така или иначе по естествен път губят живота си, но в случая малко или много е умишлено.

Причината е в стреса, който се натрупва в хората и който води до наистина сериозни болести, които обикновено свършват в една полупълна урна или евтин ковчег, заровен на някое гробище. Да, опасност от вируси има, но те са ежегодни и по всяко време.

Няма никакво значение дали ще се нарича коронавирус, обикновен грип, рак, полова болест или каквото и да е друго – хората губят живота си и биват погребани. Абсолютно и напълно излишно е да споделяме каква истерия се създава с новините за вируси, заболели хора, смъртни случай.

А траурните агенции какво правят – буквално очакват да бъдат затрупани от работа. Но все пак те с това се занимават, все някой трябва да извършва подобни услуги. И въпреки всичко нека се опълчим.

Нека запретнем ръкави, да спрем да следим новините, да не мислим за негативните случай и да кажем STOP на песимистичните прогнози. Няма нужда да говорим за болести, смърт, погребения на близки хора. Хора, сложете край на тази истерия и продължете да живеете нормално своя живот!

Само по този начин ще преборим този вирусен щам, негативните мисли, напрежението и ще започнем да живеем по-нормално!

Ако ви е харесала статията, моля споделете я в социалните мрежи, за да достигне до повече хора. Благодарим!