Професионално изглеждаща градина – как да я постигнем

Идеите за озеленяване на градина започват с добро проучване на онова, което се предлага в магазините за цветя и градинска мебел в района около вас. Дори ако нямате идеи, ще усетите вдъхновение, когато се разходите до някой от тях и видите какво се предлага.

Изберете нещо, което е по ваш вкус, като имате предвид и размера на вашата градина. Изберете нещо, което да подхожда на нейния стил и големина. След това скицирайте идеите си за да добиете още повече яснота.

В интернет можете да намерите изключително голямо разнообразие от най-различни идеи, които ще направят къщата ви да изглежда неузнаваема. Разбира се, към всяка идея можете да добавите или да премахнете нещо за да изглежда във ваш стил.

Можем ли да се справим сами с нашата градина

Разбира се, ако имате тази възможност, винаги е за предпочитане да наемете фирма за озеленяване – UniGarden-bg.com. Все пак професионализмът винаги ще си личи от километри.

Въпреки това, ако нямате тази възможност, можете да направите каквото е по силите и възможностите ви. Дори и да не е съвсем професионално, все пак ще е от сърце и с много любов.

Елементите, които не бива да забравяте

За да изглежда вашата градина като създадена от професионалисти, има някои елементи, за които не бива да забравяте. Ако помислите за тях и ги имате предвид при първоначалното планиране, озеленяването на градината и ще добие онзи експертен облик, който ще създаде усещането, че сте работили с най-добрите градинари и озеленители. Ето за какво трябва да помислите:

  • Бордюрите (изглеждат много шик и създават вид на завършеност);
  • Жив плет и ограда (направете ги да изглеждат по средиземноморски);
  • Пътеки и места за поставяне на масичка (за да не се налага да потъват краката на столовете в пръстта);
  • Тревна площи (най-добре се поддържа морава на ролки, а и видът ѝ е най-добър);
  • Малко езерце или фонтанче (водата, дори и ако е застояла, винаги създава атмосфера);
  • Зониране (трябва да има място със слънце и със сянка, така че всеки да се чувства комфортно);
  • Дървета, храсти и саксии (нито едно от тях не изключва останалите);
  • Осветление (много важен елемент, особено ако планирате през лятото да стоите до късно навън с приятели);

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *