Прането на килими – как да го правим професионално

Килимите са една неразделна част от нашия дом. Те винаги са вкарвали неповторима свежест в него и някак си успяват да допълнят всяко помещение.

Колкото и еднообразно да е помещението вкъщи, каквото и излъчване да има то, когато килимът бъде поставен на точното му място (а повярвайте, мястото просто се усеща), тогава въпросната стая започва да сияе. Кои, обаче, са основните неща, които е добре да знаем при прането на един килим.

Все пак, не се изненадвайте, че той трябва да се поддържа. Килимът колкото и да е търпелив на прах и наслояване на други бактерии, той има нужда от своята поддръжка и вие сте длъжни да го поддържате чист.

Ако имате домашни любимци, те няма да пропуснат да направят опит да скъсят значително живота на любимия ви килим вкъщи. Как да се противопоставите на всичко това, ще разберете в настоящата публикация.

Всичко зависи от материала, от който е направен килимът

Изпиране на подови настилки

Много хора предпочитат да занесат килима си на автомивка, защото там нещата се случват бързо. Освен това надеждите във водоструйката са изключително големи и на нея се обуславя зялото миене на важната за всеки дом част, каквато е килимът.

Някои килими (главно естествените такива) имат етикети, на които няма пиктограма, която да ни подскаже, че килимът ни е годен за пране със силна струя вода. Ако не се слушаме в това, килимът ни може трайно да се увреди от силната струя и от невероятна допълваща съставка към домашния уют да се превърне в истински неизползваемо парче плат.

Нещо повече, ако в основата си, килимът има нишки от юта, който е материал, много сходен с конопа, то по-добре не рискувайте да подлагате килима си на пране с водоструйка или с какъвто и да е източник на силни струи вода. Ако го направите, тези нишки ще се свият значително и вашият килим ще е напълно негоден след тази повреда.

Ако все пак желаете професионалист да изчисти вашия килим, то доверете се на фирма, която гарантирано не използва никакви опасни струи вода. PraneKilimi.bg, които няма да наранят килима ви, но за сметка на това ще го превърнат в чисто нов (все едно е купен току-що).

Как да намерим професионална фирма за пране на килими

Фирмите за пране на килими са нещо, което не е необходимо да търсите много в Интернет – там има предостатъчно, от които да си изберете. Качеството, обаче, е при PraneKilimi.bg, които ще се погрижат за вашия килим все едно е лично техен.

Вниманието към детайла е важен, когато става въпрос за детайл от вашия дом.