Промо кодове – маркетинг трик или изгодна промоция

За много от нещата, измислени за доброто на обществото и цялостното улеснение на хората, се спори за това дали има зла умисъл с цел нечия облага, или наистина всичко е на добра воля. Затрупването на интернет магазините с промоционални кодове от всички страни някак си породи известни съмнения за цялата система, по които работят тези средства за достигане на отстъпка.

Какво се има предвид? Едната страна експерти отчитат реалната полза от нещата – хората се радват на отстъпки, но според тях всичко е с цел постигане на пъклени маркетингови цели, прикрити зад завесата на хитростта.

Според другата страна от специалисти, промо кодовете са просто един хубав начин потребителите да правят подаръци на себе си и на любимите около тях хора за по-нормални и земни суми. Е, кой е крив и кой прав – ще се опитаме да разберем в този материал.

Маркетинг трик

Промоции и отстъпки с кодове

Ако приемем, че маркетинговият трик е някакъв неземен тарикатлък, носещ изгода на този, който го прилага, то значи почти всяка фирма, даваща свободно на хората промо кодове, е истински грешник. Затова не възприемайте тези комбинации от цифри и букви като нещо зловещо.

Съвсем нормално е фирмите да използват този похват, за да приканват хората да пазаруват точно от тях. Така се отчитат не само покупки, но и чиста активност на сайта, която е ценна за неговото развитие.

Ако предлагането на промо кодове беше нещо лошо, нямаше да има цели платформи, занимаващи се само с това „престъпление“. При това, в този бранш има коректни и професионални представители като PromoCode.bg.

Изгодна промоция

Защо ние хората сме устроени по този начин – винаги да търсим лошото в нещо, което може да е толкова приятно за нас? Защо все виним, че някой някъде се е опитал да ни прецака с нещо, което е направил за наше удоволствие?

Отговорът – явно просто сме си такива по природа. От една страна е нормално, човек да става особено мнителен, когато опре до даване на пари и лични данни.

От друга страна обаче, никой не е греховно виновен ако просто ни е дал свободното право да закупим нещо, което ни харесва, на цена, скроена изцяло по размерите на месечния ни бюджет. Спрете да съдите, а си донесете щастие и хубави емоции, когато зарадвате любим човек с нещо, закупено на половин цена, например.

Извод

Не бъдете песимисти не се превръщайте в онези постоянно мрънкащите хора за това и онова. Търсете истинското щастие от онлайн пазаруването и помнете, че там някъде някоя отстъпка чака да бъде грабната именно от вас.

Ако се чудите къде са купищата от отстъпки, то посетете PromoCode.bg и грабнете онова, което ви трябва сега!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *