Как да използвате блоговете за гости за естествен линк билдинг

Блоговете за гости с цел изграждане на естествени линкове остават важна SEO стратегия. Блоговете за гости, ако се прилагат правилно, могат значително да повишат вашето класиране, онлайн видимост, информираност за марката и авторитет и да стимулират увеличен трафик и реализация. Успешният естествен линк билдинг чрез блогове за гости отнема време, но тези усилия се отплащат.

Блоговете за гости се отнасят до публикуване на съдържание на други уебсайтове в сътрудничество с автори и доставчици на услуги във вашата област. Компаниите канят гост автори да публикуват в техните блогове, както за ползата на гост блогъра, така и за вашите уеб продукти. Гост-блогъри предоставят обратни линкове към собствените си продукти, както и полезни линкове, свързани с темата, генерирайки органични обратни линкове, за да повишат вашето класиране в Google и информираността за марката.

Гост блоговете, колкото и да се споменават, се използват от SEO специалисти от десетилетия. Въпреки че Google винаги променя алгоритъма си, за да се бори с черните SEO стратегии, блоговете на гости остават тактика, която до голяма степен е имунизирана срещу промени в SEO пейзажа. Това е така, защото блоговете като гости, когато се правят правилно, стимулират сътрудничеството и качественото съдържание.

По-долу са пет причини да използвате блоговете за гости за естествен линк билдинг и пет съвета за включването им във вашата стратегия за маркетингово съдържание.

Предимства на блоговете за гости

  • Естествен линк билдинг към вашите онлайн продукти: Google продължава да включва обратните линкове като мярка за качество. Накратко, колкото повече уебсайтове се свързват обратно към вашите продукти, говори за вашата стойност като ресурс в алгоритъма на Google.
  • Увеличава трафика към вашите уебсайтове: Това се проявява, когато класирането ви се повишава в страниците с резултати от търсачката на Google (SERP). Повишеният трафик също е резултат от това, че читателите щракват върху линковете в блоговете за гости по препоръка на автора.
  • Повишава осведомеността за марката: Накратко, тя се основава на вашата репутация като доставчик на услуги или продукти, тъй като експертите публикуват препоръки в полза на вашата марка. Блоговете за гости говорят с вашия онлайн авторитет.
  • Изисква работа в мрежа със сътрудници във вашата ниша: Процесът създава партньорства и съюзници в индустрията. Това е възможност да се учите от нови идеи, да обменяте мъдрост и да растете като бизнес.
  • Генерира потенциални клиенти:  Деветдесет процента от потребителите цитират онлайн отзивите като влияещи върху решенията им за покупка. Отзивите и препоръките от гост блогъри водят до реализации.

Как да продължим да пишем блогове за гости, за да генерираме естествени линкове

  • Създайте дългосрочна стратегия за маркетинг на съдържанието и включете гостуващи блогове: Кои са някои услуги, които предоставяте, за които искате да се позовават вашите гост блогъри? Какви характеристики на вашите продукти бихте искали да подчертаете? Какви са целевите ви ключови думи? Стратегията ви за блогове за гости трябва да съвпада с вашата дългосрочна стратегия за съдържание. Вашата дългосрочна стратегия за съдържание трябва да е резултат от внимателна работа по идентифициране на целеви ключови думи с дълга опашка, трудност на ключовите думи и конкурентен анализ.
  • Съставете списък с възможни сътрудници: Запознайте се с експерти, пишещи във вашата област. Намерете инфлуенсъри във вашата ниша. Кои онлайн източници канят в блогове за гости? Ако те вече включват блоговете като гости като стратегия, представянето ви ще бъде добре прието. Google, форумите и социалните медии са страхотни ресурси за откриване на бъдещи партньори и сътрудници. Намерете уважавани инфлуенсъри чрез Google, Twitter, Facebook и Reddit. Анализирайте успеха им с органичен линк билдинг. Имат ли много последователи? Цените ли ги като читател във вашата област? Ако те получават много органичен трафик със собственото си съдържание, вие ще започнете да получавате част от него.
  • Внимателно обмислете представянето и обхвата си: Това е мястото, където офлайн мрежовите стратегии са ценни онлайн. Не просто пишете внимателно изготвена презентация и очаквайте, че ще се получи дългосрочно партньорство. Отделете време, за да опознаете инфлуенсърите. За какво се интересуват да пишат? Как можете да си помогнете? Защо избрахте тях и защо те трябва да изберат вас? Страхотната бизнес мрежа отнема време. Отдръпнете се от най-лошото от социалните медии и онлайн запознанствата като модел за онлайн общуване. Ние ценим онези, които ни ценят по смислени начини. Ако вашият инфлуенсър се доверява на вас и вашия продукт, съдържанието ще бъде великолепно. Внимавайте обаче да се съюзявате с гост блогъри/издатели, които не позволяват вашата собствена биография и представяне на продукта.
  • Говорейки за съдържание, сега е моментът да създадете малко: Едно от големите предимства на блоговете за гости е генерирането на качествено съдържание. Не избирайте гост блогър, който пише гранично ценен материал. Осигурете насоки за желаното от вас съдържание и бъдете възприемчиви към техните предложения. Едно от удивителните предимства на сътрудничеството са новите идеи. Освен това дайте примери за вашия глас. Използването на гостуващи блогъри също помага на бизнеса да пести пари с бюджетите си за писане на съдържание .
  • Анализирайте резултатите и се адаптирайте: дайте време на вашата стратегия за съдържание. Страхотният материал и партньорствата не винаги генерират резултати за една нощ. Дайте си времева рамка от шест месеца до една година за измерване. Също така, адаптирайте стратегията си за блогове за гости към променящите се тенденции в областта. С промяната на тенденциите трябва да се промени и вашата стратегия за съдържание. Текущите тенденции, новини и промени в областта трябва да доведат до корекция на курса. Блоговете за гости са фантастичен начин за прилагане на тези корекции.

За домашно

Един последен съвет: Бъдете наясно с свързването „nofollow“. Уверете се, че вашият партньор в тези сътрудничества е наясно с вашите дългосрочни цели. Блоговете за гости постигат най-големия си потенциал в изграждането на естествени линкове, ако тези линкове могат да бъдат следвани от ботове на Google.

Имаше много спекулации относно упадъка на гост блоговете като стратегия за линк билдинг. И все пак, той продължава да процъфтява и да преживява промените в SEO. Причината за това е проста: блоговете за гости, когато са направени добре, са от полза за търсачките, потребителите и бизнеса.

За да използвате успешно блоговете за гости за линк билдинг, трябва да започнете със стратегия за съдържание. Имате нужда от страхотни партньорства и качествено съдържание. Трябва да инвестирате в тези партньорства. Най-добрите гост блогъри ще се грижат за репутацията си. Те също така ще бъдат нетърпеливи да учат и да изграждат смислени партньорства. Разгледайте работата си в мрежа с гостуващи автори като възможност да разгледате вашите услуги и предложения. Това е вечна бизнес стратегия в нов комплект дрехи.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *