Оставете копирайтър на свободна практика да завърши вашия екип по дигитален маркетинг

Добавете копирайтинг към вашите клиентски услуги и наблюдавайте как печалбите ви растат.

Имате нужда от опитен, надежден копирайтър на свободна практика?

Получете необвързваща оферта за вашия проект.

Нуждаете се от работен кон за копирайтър? Трябва да говорим

Изпадали ли сте някога в тази ситуация? Вашият клиент ви е наел да създадете нов уебсайт за неговата компания. Той ви каза, че ще предостави текстовете. Сега дизайнът е готов и одобрен, но страниците са празни.

Проектът е спрял, докато клиентът отлага писането на съдържанието или предоставя текст, който се чете така, сякаш го е написал вашият племенник от пети клас. Изведнъж осъзнавате, че на вашия динамичен екип му липсва един важен работен кон — майстор на думи.

Професионалистът по писане на текстове е правилният начин

Какво можете да направите, за да върнете проекта в релси? Обади ми се.

Казвам се Момчил Марчев и съм копирайтър на свободна практика повече от 10 години. Базиран съм в София.

Мога да осигуря убедително копие, което допълва вашия дизайн и помага на клиента да постигне своите маркетингови цели. Възможностите ми включват писане на текстове за:

  • Уебсайтове
  • Целеви страници
  • Брошури
  • Публикации в блогове
  • Съобщения за пресата
  • Реклами
  • Имейл кампании
  • Бюлетини
  • Лийд магнити

В крайна сметка: Ако има нужда от думи, мога да помогна!

Безпроблемно обслужване

В продължение на много години си партнирах успешно с графични дизайнери, фирми за дигитален маркетинг и уеб разработчици по техните проекти, които включват копирайтинг.

След като ми дадат зелена светлина за работа, те знаят, че никога няма да се тревожат за това. Те могат да го извадят веднага от списъка си със задачи, 100% уверени, че работата ще се появи в кутията им добре свършена и навреме.

Аз съм безпроблемен експерт на свободна практика. Вземам топката и тичам с нея. Аз съм умен и организиран, способен бързо да се запозная с параметрите на проекта и след това да създам чернова на текст, от която давам на клиента да разбере, че си има работа с професионалист. Имам богат опит в сътрудничество с графични и уеб дизайнери и мога да работя с тях, за да гарантирам, че нашето копие допълва техния дизайн.

Аз съм ориентиран към детайлите, супер надежден и знам как да надхвърля очакванията. Просто така си работя.

Фокусирайте се върху стойността, а не върху цената, за страхотни текстове

Може би сте си помислили: „Не мога да наема копирайтър, защото са твърде скъпи.“ Клиентите често се колебаят да наемат професионалист, защото са наясно с бюджета. Това е грешка.

Както знаете, най-добрият графичен дизайн или уеб дизайн в света може да се провали, ако не е придружен от правилните думи. Добрият текст ще се изплати многократно в привличането на потенциални клиенти и превръщането им в плащащи клиенти.

Що се отнася до ценообразуването, често не давам почасова ставка, защото това осигурява само половината от уравнението, а другата половина е необходимият брой часове. Вместо това давам цена на проекта, така че да знаете предварително какво да очаквате в пълен размер за разходите. Моята цена включва всички необходими ревизии и аз съм щастлив да направя всичко необходимо, за да удовлетворя клиента.

Като копирайтър фрийлансър работя с без разходи за голям офис и следователно мога да поддържам цените си разумни. Да, можете да намерите по-евтино, но няма да намерите по-добра стойност. Ще получите висококачествен маркетингов текст, който е едновременно креативен и ефективен на справедлива цена. Аз съм професионалист и вашият клиент ще се възползва от опита и бизнес проницателността, които предлагам на масата. Потърсете ме на Текстовете КОМ за оферта.

Географията не е проблем

Въпреки че съм базиран в София, работя с клиенти в различни индустрии по света. По-голямата част от бизнеса се извършва чрез имейл, телефон и обаждания чрез Zoom, което прави местоположението безпроблемно.

Подобно на толкова много фирми в наши дни, аз съм свикнал да се срещам виртуално с клиентите си, независимо къде се намират географски.

Често задавани въпроси относно моите услуги за писане на текстове на свободна практика

Маркетингови агенции и уеб дизайнери често се свързват с мен, за да поема копирайтинг работата на техните клиенти като подизпълнител. Ето отговорите на някои от въпросите, които най-често ми задават:

Работите директно с нашия клиент или през нашата агенция?

Работя по начин, който е най-подходящ за вас и вашия клиент. Получавам много работа на подизпълнители от агенции. В някои случаи ме представят като копирайтър, който е част от тяхната компания. Карат ме да се свържа директно с клиента, за да получа информацията, от която се нуждая, за да напиша копието. Те знаят, че ще се отнасям към клиента им със същото уважение и професионализъм, както и те.

В други случаи агенцията получава информацията от клиента и ме моли да я напиша зад кулисите. Предавам работата си в агенцията. Клиентът никога не знае, че има замесена трета страна.

И накрая, има хибрид на двата подхода, при който се присъединявам към агенцията в конферентни разговори с клиента и работим заедно, за да получим необходимата информация и да обслужим клиента.

Отново правя всичко, което е най-добро за всички участници.

Как изглежда комуникацията? 

Работя предимно с клиенти по имейл. Често ще имаме първоначално телефонно обаждане или обаждане в Zoom, за да мога да науча за компанията.

Когато агенция ме помоли да се свържа директно с клиент, задължително копирам агенцията във всички съобщения. Това означава, че ги копирам във всички имейли и им предоставям кратко писмено резюме на всички обаждания по същество.

Информирам агенцията за състоянието на проекта. Ако агенцията предпочита да бъде връзката с клиента, тогава аз взаимодействам само с агенцията, изпращайки всички въпроси, които имам към клиента, чрез тях.

Поемате ли всички проекти?

Не. Не всички проекти са подходящи за мен. И не винаги имам наличност на време. Ако се свържете с мен относно писмен проект, обикновено ще отговоря в рамките на един до два часа през работния ден.

Ако или съм твърде зает, за да поема писмения ви проект по това време, или смятам, че не съм подходящ за задачата, ще ви кажа предварително, като ви дам време да намерите подходящ заместник. Може дори да мога да препоръчам заместник, тъй като имам широка мрежа от копирайтъри на свободна практика — хора, които познавам и на които имам доверие — към които често насочвам клиенти.

Как оценявате усилията си, как оферирате? 

Както знаете, всеки проект е различен. Обикновено мога да предоставя оферти за същия ден, така че няма да се налага да чакате дълго за цена.

Моите цени са базирани на продължителността на заданието за копирайтинг и сложността. Например, за мен е много по-лесно и следователно по-евтино да пиша за компания, която произвежда чорапи, отколкото за такава, която произвежда отливки за модели на цветни метали за автомобилната индустрия. Схванахте идеята.

Изисквам 50% депозит предварително. Остатъкът се дължи при завършване на проекта.

Какви са вашите срокове за изпълнение?

Варира в зависимост от това колко дълга е опашката ми, но се опитвам да въртя работата бързо. Знам, че всички клиенти са нетърпеливи да завършат проекта си. Обикновено мога да започна нов проект в рамките на няколко дни. Ако това е голям проект, може да го разделя на части и да ви изпратя „парчета“, докато ги завърша.

Когато се свържете с мен с проект, освен цена, ще дам и график. Ако имате кратък срок, моля, уведомете ме предварително. Ще направя всичко по силите си, за да се съобразя и ако смятам, че няма да успея да спазя крайния ви срок, ще ви кажа, преди да започна проекта.

Какво можем да кажем на нашите клиенти за вашето ниво на опит?

Имам 10 години опит като професионален копирайтър. Уау, това ме кара да звуча стар! Но това е истината. Писал съм за всички видове бизнеси, малки и големи, и в голямо разнообразие от индустрии.

Какво още искате да знаем за вас?

Накратко, аз съм надежден, опитен фрийлансър. Аз съм надежден. Няма да се налага да ме наглеждате или да се притеснявате, че ще пропусна крайния ви срок.

Освен това никога не е нужно да се тревожите, че ще се опитам да открадна клиента ви. Аз съм етичен до край. И никога няма да кажа нищо на клиент, което е негативно или може да подкопае вашите усилия.

Ще се отнасям към вашите клиенти със същото уважение, както и вие. Предлагам отлично обслужване и качество.

Повечето от агенциите, с които работя в момента, са мои клиенти от години. Те биха били първите, които ще ви кажат, че аз съм липсващото парче, което са търсили, за да издигнат агенцията си на следващото ниво. Достъпът до опитен копирайтър им позволява да поемат повече и по-добри проекти и да търсят по-големи клиенти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *