Регистрация на фирма в Турция

Бизнесмените са амбициозна група; те винаги се стремят да правят повече и да печелят повече. Независимо дали става въпрос за по-голям пазарен дял, по-високи печалби, по-голямо разпознаване на марката или друго, предприемачите ще искат повече и точно това предлага Турция в изобилие – повече от всичко.

Стратегически разположена в средата на земното кълбо, свързваща Азия с Европа, Турция е най-доброто място за онези, които искат да издигнат бизнеса си на глобална сцена.

Ще ви преведем през това, което трябва да направите, за да създадете компания в Турция, но преди това, защо трябва сериозно да обмислите създаването на магазин в Турция на първо място. Така че нека започнем да се разбиваме.

Перфектен бизнес климат

Изборът на Турция като нов център за вашия бизнес идва с неограничени предимства; тук ще разгледаме основните.

Стратегическо местоположение – стратегическото, централно местоположение на Турция означава, че можете да правите бизнес с Хонг Конг и Ванкувър в рамките на един и същи 9 до 5 работен ден, без да се налага да се притеснявате за късно вечер или рано сутрин.

Равно третиране – турският закон за ПЧИ изисква както чуждестранните, така и местните инвеститори да получават еднакви права, да спазват едни и същи закони и да работят при едни и същи условия.

Отлична бизнес среда – Турция има една от най-добрите бизнес среди в света, позволяваща на МСП да процъфтяват в рамките на оживен пазар. Турция се класира по-високо от Швейцария, Холандия, Испания, Белгия и много други по индекса за лекота на правене на бизнес .

Ниски режийни разходи – Турция има конкурентно предимство, когато става въпрос за контрол на разходите. Управляването на бизнес с по-нисък марж на оперативните разходи е рамка за успех. Вземете офис клас А под наем, например; в Истанбул средният годишен наем на квадратен метър е 204 USD, в сравнение с 1002 USD в Ню Йорк или 1762 USD в Лондон .

Стабилна работна сила – Турция разполага с повече квалифицирана работна ръка от Германия, Нова Зеландия, Австрия и др. И тази работна сила идва на много по-разумна цена, вземете софтуерните инженери, например в Турция средната им заплата е 922 USD на месец, докато в Обединеното кралство същият служител би спечелил около 6070 USD на месец.

Изобилие от стимули – Турското правителство е про-бизнес и това е страхотна новина за вас, тъй като има абсурдно количество стимули за инвеститорите, вариращи от освобождаване от ДДС, намаляване на корпоративния данък, освобождаване от мита, подкрепа на лихвените проценти и дори парична подкрепа, в зависимост от вашия проект, местоположението на вашата компания и естеството на бизнеса.

Лесно е да стигнете до него – Създаването на бизнес в Турция е лесно; ще стигнем до това след малко, но един основен фактор, който хората трябва да имат предвид, е, че трябва да внимавате не само за бизнес средата, а как можете да стигнете до тази среда. Би било жалко да вложите цялото планиране, капитал и усилия в бизнес в нова държава, след което да се борите години наред, за да получите разрешение за пребиваване, което да ви позволи активно да го управлявате, което може да е така в много страни, като напр. САЩ, Канада, Нова Зеландия и много други. Турция решава това чрез своята програма за гражданство чрез инвестиция, която позволява на инвеститори, закупили недвижим имот за 250 000 USD, да станат турски граждани. Елегантно решение, особено ако закупите офис площ заедно с нова къща.

Почетни споменавания – Има толкова много други атракции в Турция, които изискват повече проучване, но ние ще ви дадем само същината им:

 • Разходите за живот са изключително достъпни, като средните потребителски цени в Истанбул са зашеметяващите 248% по-ниски от Лондон .
 • Невероятен начин на живот в една от най-културните нации в света.
 • Английският е преобладаващ в големите градове и новата работна сила.
 • Нелепият гастрономически пейзаж създава някои изключителни бизнес обеди.
 • Летището в Истанбул е едно от най-големите в света, с директни полети до почти всяка страна по света.

Така че сега знаете защо трябва да регистрирате фирма в Турция, нека да разгледаме как можете да направите това.

Регистриране на фирма в Турция

Регистрирането на фирма в Турция е изключително лесно и отнема средно осем дни, за да стартирате фирмата си. Ето основните стъпки, които трябва да предприемете.

 1. Изберете тип компания, можете да избирате от:
 • Акционерно дружество (АД)
 • Дружество с ограничена отговорност (ООД)
 • Кооперативно дружество
 • Колективна компания
 • Спонсорска компания
 1. Подайте учредителния договор и устава онлайн чрез системата за вписване на централния регистър (MERSIS)
 2. Нотариално заверете и изпълнете всички фирмени документи, като например устав и идентификация на акционерите.
 3. Получете данъчен идентификационен номер за нетурски акционери
 4. Депозирайте 0,04% от капитала по сметката на Органа по конкуренцията чрез разплащателната служба на Търговския регистър.
 5. Открийте фирмена банкова сметка и депозирайте поне 25% от началния капитал.
 6. Кандидатствайте за регистрация на фирма в Търговския регистър и заверете правните книжа на фирмата.
 7. Получете сертификат за регистрация заедно с данъчна и социалноосигурителна регистрация.
 8. Издайте писмо за подпис от Службата по търговския регистър.

И това е! Вашият бизнес е готов за работа. Можете също така да регистрирате клон или офис за връзка, които не са турски субекти и следователно изискват малко по-различна регистрация.

Документацията, необходима за създаване на компания, също е доста ясна, но може да се различава в зависимост от типа компания, която искате да регистрирате. Основните документи, необходими за регистриране на LLC, най-популярният тип, са:

 • Устав
 • Дружествен договор с одобрени подписи на учредителите
 • Идентификация на акционера
 • Форма на установяване
 • Писмени изявления на членовете на съвета на директорите, които не са съдружници, че приемат задълженията си
 • Подписни декларации на директорите на дружеството
 • Документ за плащане, показващ, че делът на Органа за защита на конкуренцията е платен

Осем стъпки, седем документа и имате компания в едно от икономически най-благоприятните места в света. Елегантно семпъл.

Ако искате да научите повече за това как можете да регистрирате фирма в Турция, къде са най-добрите местоположения за нови стартиращи предприятия и какъв тип компания ще отговаря най-добре на вашите нужди, свържете се с нас (registracianafirma.net) днес за безплатна, изчерпателна консултация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *