Съвети при избор на дограма за прозорци


Дограмата за прозорци е витрина на всяка сграда, поради което правилно подбраните прозорци са особено важни.

В момента на пазара има модели, които се различават по отношение на издръжливостта, комфорта при използване, естетиката, както и топлинните и акустичните параметри. Освен това купувачът на прозорци ще намери разделение според материала, от който е направен прозорецът, а суровините включват дърво, PVC (пластмаса) и алуминий.


Всеки от тези материали предлага различни естетически стойности и има различни технически параметри, но изборът на конкретен вид може да изглежда само труден. За да улесним решението за избора на правилните прозорци, решихме да подготвим кратко ръководство за това какви характеристики имат избраните видове прозорци и кой от тях ще работи най-добре във вашия дом.


ПВЦ дограма, високо качество на най-ниска цена


Поливинилхлоридът (PVC) е пластмаса, която освен много приложения в електрониката и битовата техника, служи и като строителен материал за прозорци. Използваната в момента технология позволява производството на PVC прозорец на относително ниска цена, което директно се превръща в атрактивната им цена. Тази функция ги прави идеални за обзавеждане на голям брой стаи.


Допълнително предимство на ПВЦ прозорците е фактът, че те имат високи топлоизолационни свойства, което означава, че оборудването на цялата къща с такива прозорци ще бъде много по-евтино, отколкото в случая с алуминиеви или дървени прозорци, като същевременно се поддържа висок коефициент на топлоизолация. Може също така да изглежда обнадеждаващо, че PVC прозорците се предлагат в много цветни версии и някои от тях успешно имитират дърво или алуминий. Когато ги избирате обаче, трябва да обърнете особено внимание на формата – поради конструкцията си те са посветени на стандартни размери и не са подходящи за остъкляване с големи размери. PVC е най-гъвкавият и деформируем материал сред трите анализирани типа. Това не променя факта, че PVC прозорците са идеални за типични, най-популярни решения и са посветени на хора, за които най-важното е благоприятното съотношение цена-качество, като същевременно поддържа висок комфорт при използване.

Подобно на дървените прозорци, PVC прозорците могат да бъдат оборудвани със специални алуминиеви аксесоари, които увеличават естетиката и повишават устойчивостта на атмосферни условия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *