Английски за възрастни – има ли лесен начин

Ученето на нови неща става по-трудно с годините. Това се случва поради няколко особености. На първо място трябва да се отчете, че тази неприятна особеност има няколко обяснения. Промените в мозъка са безспорен факт и за съжаление запаметяването на нова информация става все по-трудна с годините.

Наред с това желанието за учене може да се окаже също намаляло, въпреки, че има обективни причини да го правите. Ако търсите качествени и най-вече ефективни курсове по английски за възрастни ви предлагаме да научите повече за сугестопедията.

Сугестопедични курсове по английски за възрастни

Изучаване на английски език в група

Ако не сте твърде запознати с този метод на преподаване ще ви разкажем и то с помощта на учителите. Ако дори и след прочетеното имате въпроси можете да ги зададете към тях, за да се убедите, че това е правилният начин хората в зряла възраст да научат английски език.

Отчитайки всички особености на възрастните хора, сугестопедията може да се окаже един от най-подходящите начини за учене. Това става възможно благодарение на уникалната концепция, която е залегнала в този метод.

Ако работите и паралелно с това се налага да изучавате чужд език, то е много вероятно да сте изморени. След цял ден работа, един вечерен курс може да изцеди всичките ви сили. Но това не е всичко. Представете си, след всичко това ако се наложи да пишете и домашни. Не само, че е изморително, но може и изобщо да не научите нищо.

При сугестопедията няма домашни и още по-хубавото е, че няма умора и умствено напрежение. Това става възможно благодарение на спокойната атмосфера, която ви позволява да се потопите във всеки един урок.

Начинът, по който са направени уроците ще ви позволи буквално да отворите съзнанието си за всичко ново, което в този случай включва научаването на чуждия език.

И големите могат да се забавляват докато учат

Всеки един урок е не просто забавен. Той е направен по начин, който ще ви позволи да се отпуснете, за да научите всичко, което учителят ви каже. Това важи с пълна сила и за игрите, в които ще участвате с останалите хора и дори казаното от тях ще остане дълбоко в мозъка ви, за да не се налага да го упражнявате допълнително.

Принципите, които са залегнали в основата на ученето са еднакво важни както за децата, така и за възрастните. Разликата е, че ако едно дете може значително по-лесно и бързо да се отърве от предразсъдъците си, при големите не е така.

Спокойната атмосфера ще ви направи не просто по-възприемчиви, но и можем да ви уверим, че ще чакате с нетърпение всеки следващ урок.

Какво още може да се каже

Въпреки, че до сега говорихме за предимствата на този метод за учене, се оказва, че има още какво да ви кажем. Ако все още изпитвате недоверие ще ви кажем, че въпреки, че сугестопедията е открита в България, тя дълги години е била пренебрегвана.

За сметка на това през цялото време сугестопедията се е радвала на повече от голям интерес в останалите държави и това е направило възможно да се събират данни за качеството на учебния процес и цялостното представяне на тази система.

На база на близо 50 години интензивна употреба на метода и огромен брой хора, които са преминали различни по своя характер курсове, може категорично да се каже, че курсовете по английски за възрастни дават не просто добри, а феноменални резултати, когато това става по системата на проф. Лозанов.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *