Дамският шал – каква материя да изберем

Шалът е важен аксесоар, който ни дарява удобство, мекота и комфорт през студените зимните месеци (разгледайте предложенията на Daphne.bg). Но това не е всичко, а ползите от един такъв аксесоар се простират далеч отвъд усещането за топлина и уют.

Макар на пръв поглед да е нещо сравнително дребно, един качествен шал може да допринесе много за това една жена да изглежда по-стилна и елегантна. Въпросът е каква материя да изберем и какво ще са ползите от нашето решение.

Шалове от памук

Шалове за жениПамучният шал е много удобен и приятен за носене. Част от това да е толкова приятен на допир е добрата ми пропускливост на въздух и това, че няма да спарва и да задушава кожата под себе си.

Той е много добър избор през зимата, тъй като предпазва отлично от студа. Има, обаче, и някои недостатъците, като например това, че лесно се набръчква. Освен това, ако памучният шал е черен или в друг по-тъмен цвят, ще избелее лесно.

Синтетична материя

Покупката на шал от синтетична материя е рационален избор, тъй като този тип продукти са традиционно по-издръжливи и имат гладка и приятна на допир повърхност.

Цветовете им се запазват много добре, но имат и някои минуси. Обикновено, синтетичните шалове са податливи на статично електричество, а освен това и някои материи спарват, макар това да не се отнася за всички.

Шалове от вълна

Вълненият шал, според начина на изработка, може да е наистина доста комфортен избор, като при всички положения е доста стилен вариант и показва, че жената разбира от мода. Вълната дижа и топли, което е основно предимство през зимата.

Недостатъкът е, че няма добра еластичност, а също и това, че се пере трудно. Освен това, трябва да се обърне внимание на предпазването му от молци докато го съхранявате в шкафа през лятото.

Шал от коприна

Шалът от коприна няма равен в своята изключителна елегантност. Той диша, а усещането, когато се докосне в кожата, просто е уникално. Той е подходящ за преходните сезони, като пролет и есен, но по-малко за зимните месеци.

Шалът от коприна е изключително елегантен аксесоар, който може да допринесе много в изграждането на стилна и класическа визия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *