Какво не знаете за историята на Betfair

 

Вероятно по – голямата част от вас са чували за Betfair. Всъщност изключваме вероятността никой никога да не е чувал за букмейкъра, успял да се изкачи на върха на славата през последните няколко десетилетия. В тази статия възнамеряваме да ви разкажем малко повече за това какво всъщност представлява платформата за онлайн залагания и каква е нейната история. Вярваме, че информацията ще ви бъде наистина полезна и ще успеете да си отговорите на една не малка част от въпросите, които в продължение на дълго време сте си задавали.

Какво трябва да знаем за историята на Betfair

Всичко започва не отдавна, през 2000 година. Компанията е основана от двама млади предприемачи, които са готови да жертват не малко време, усилия, труд и средства, за да се доберат до целта си, а именно да създадат нещо нечувано до него момент. Имената им са Андрю Блек и Едуард Врай. По ирония на съдбата Андрю е внук на дипломат, който повече от всичко е ненавиждал залаганията и е бил готов на всичко те да не бъдат легализирани в страната му. Младият му наследник, въпреки негодуванията на своя дядо, е следвал стриктно и идеята си и не е склонил да направи и крачка назад.

Само 6 години са били нужни на създателите на компанията, за да се докажат пред цял свят, демонстрирайки брилянтно управление. През 2006 – та година 23 % от Betfair биват закупени от Софтбанк. Стойността на дружеството е бил оценено на 1 500 000 000 британски паунда.

През тази година са били постигнати и редица други постижения, като в това число влизат конните надбягвания.

Както и сами можете да предположите, стратегиите на младата компания съвсем не престават до тук. През 2007 – ма година се появява специализираното радио, наречено „Betfair Radio Service“. Всеки е имал възможността да се информира, относно промени в залагания, някакви актуални новини и всичко свързано с игрите. Малко по-късно тази емисия бива специализирана в предаване на живо, което ние можем да отчетем като наистина сериозен прогрес, който няма как да остане неоценен.

Нищо обаче не приключва до този момент. Компанията решава да се разшири в сектора на медиите и през 2009 –та година тя закупува спортна телевизионна мрежа TVG Networks от Macrovision (днес TiVo Corporation). Основно се е говорело за конни надбягвания и залози. Можело е хората да наблюдават изключително много конни надбягвания, организирани по цял свят и да залагат парите си там, където сметнат за рентабилно и печелившо.

След 2011 – та година целта на основателите на компанията е била основно насочена към преместване на залозите в посока британската отвъдморска територия Гибралтар в опит да минимизира данъците, които плаща. Предприемачите са считали, че като резултат от всичко това ще успеят да постигнат много по-гъвкави онлайн залози и все по-голям брой хора ще се възползват от игрите.

Абсолютно сме убедени, че цялата тази информация няма как да не ви бъде полезна, особено ако точно в този момент изпитвате силна потребност да се включите в някое онлайн залагане на предпочитано от вас спортно състезание или мероприятие. Ние ви съветваме да посетите 5Bet.eu, където ще намерите отговор н а всеки един от вашите въпроси.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *