Как хората миришат добре през цялото време?

Независимо дали сте в офиса или на парти, винаги ще искате да миришете добре. Има няколко различни начина да направите това. Някои хора използват парфюми, други пръскат косата си с лак за коса, а някои дори носят парфюми върху кожата си.
Причини за миризмата на тялото
Независимо дали имате неприятна телесна миризма или не, важно е да знаете какво причинява телесната миризма и какво можете да направите по въпроса. Освен че е източник на смущение за вас, миризмата на тялото може да бъде и индикация за основни медицински състояния.
Миризмата на тялото се причинява от бактериална активност и може да се появи навсякъде. Бактериите по кожата разграждат потта до киселини и ароматни молекули. След това тези бактерии произвеждат неприятни миризми.
Миризмата на тялото може да се появи поради основно медицинско състояние или може да е резултат от промени в диетата или други фактори. Възрастта и полът на човек също могат да повлияят на миризмата на тялото.
Сред най-честите причини за миризмата на тялото са малабсорбцията, диетичните недостатъци и лошата лична хигиена. Промените в диетата могат да помогнат за подобряване на миризмата и можете да опитате антибактериален сапун, за да намалите миризмата. Редовното вземане на вана или душ също може да помогне за намаляване на телесната миризма.
Апокринните жлези, намиращи се в цялото тяло, участват в производството на пот. Тези жлези работят с космените фоликули, за да произвеждат богата на протеини, вискозна пот.
Средства за добър мирис
Освен бръснене, душ и използване на добър дезодорант, има и други неща, които можете да направите, за да сте сигурни, че миришете добре през цялото време. Те могат да включват носенето на чифт хубави обувки и носенето на дрехи от дишаща материя. Добрата диета също може да играе роля.
Един от най-добрите начини да избегнете неприятната миризма е да избягвате храни, за които е известно, че причиняват телесна миризма. Например, храни с високо съдържание на магнезий и цинк помагат в борбата с лошата миризма. Освен това яденето на семена от сминдух може да помогне на обонятелната ви система.
Други неща, които трябва да направите, включват използването на антибактериален сапун, пиенето на много вода и бръсненето или подстригването на косата ви. Можете също да използвате пемза, за да се отървете от мъртвата кожа.
Доброто измиване на тялото също трябва да бъде част от ежедневието ви. Антибактериалните сапуни съдържат активни съставки, които могат да премахнат бактериите по кожата, оставяйки ви с по-свежа миризма.
Можете също така да намерите натурални продукти, съдържащи етерични масла, които ще ви оставят да миришете по-добре от всякога. Също така се опитайте да използвате естествени тъкани и перилни препарати без аромат.
Естествени начини да миришете добре
Използването на етерично масло като носител на аромати съществува от дълго време и не е чудно. Освен че е по-евтин за зареждане, предимствата са многобройни. Във връзка с това, вероятно ще избегнете тези неприятни заплитания с пърхот. Например е известно, че етеричните масла помагат при лечението на астма и сенна хрема.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *