Козметиката – нужна или не на човека

Според модерното разбиране, козметика е една естествена, и дори, наложителна част от ежедневието на един човек. Това е поради забързаното ежедневие, увеличеният стрес и липсата на чист въздух – все пак живота в града има и своите недостатъци.

В този текст ще разгледаме тама за козметика, дали реално имаме нужда от нея и с какво можем да помогнем на тялото си, за да изглежда по-добре без помощта на мазила.

Истината зад козметичната индустрия и нашата зависимост от нея

Козметика на ниски цени онлайн

Ако нямаше нужда едва ли нещо като козметиката щеше да е толкова известен сектор. Реално козметичната индустрия, само в Европа, изработва над 1,6 млрд. евро всяка година, а това е близо 2,1% от брутният вътрешен продукт на цялата финансова зона.

Кое прави козметиката толкова популярна и желана? Може би е въпрос на суета, може би сме забравили нещо, което нашите деди са знаели за грижата за тялото? А може би вече знаем повече и за това си даваме сметка, че имаме нужда от помощта на професионална козметика, като тази, която можете да намерите на AptekaMedea.bg?

Истината може би се корени в общото състояние на кожата. Тя, като първичната граница на защита на организма, често показва на повърхността си ако има проблем с имунната система или храненето на човек – крехка коса, лесно чупещи се нокти и прочее.

Кожата като сигнал за проблем с тялото

Храната много често, и съвсем правилно, се свързва с проблемите с кожата, които козметиката се старае да поправи. Като основен горивен източник, храната, която поемаме в организма си днес е нещото, което ще съгради тялото ни утре – за това, ако диетата ни не поддържа организма правилно, той започва да реагира по всевъзможни начини.

Това, ако трябва да сме честни, е генерализация понеже има индивиди, които реално не показват външни белези на недостиг на конкретни вещества, въпреки техни кръвни изследвания да показват обратното.

Много често, обаче, се оказва, че кожата е един от първичните начини да разберем дали имаме проблем с храносмилането на приетите вещества. Друго нещо, което се отразява на кожата е стреса, тъй като той води до физиологичен дисбаланс, което се вижда на пъврхността под формата на пъпки, акне и други видове подкожни възпаления.

Зачервяването като най-сигурен знак на проблем

Спонтанното зачервяване е признак на възпаление на подкожните мазнини намиращи се най-близо до горните слоеве на епидермиса. Досущ като синината, това е признак за нарушаване структурата на конкретни клетки, което може да е поради недостиг или прекомерност на конкретни вещества в кръвта.

От тук изказаното става ясно, може би, че много от козметичните проблеми, могат всъщност да са част от комплекса верига фактори, които да се отразяват негативно на външното състояние.

Козметиката реално помага за поддържане на баланс на конкретни места по тялото като кожата на лицето, ноктите, косата и краката. Ако търсите качествена козметика, то пазаруването през AptekaMedea.bg е един от най-добрите начини да се сдобиете с точно това, което търсите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *