Ламиниран паркет у дома – какви грижи да полагаме за него

Всеки един собственик на жилище се стреми към това да се грижи подобаващо за всяка една част от обзавеждането, в това число и самата подова настилка. В тази статия ще се опитаме да ви предоставим достъп до едни изключително полезни съвети, свързани с хигиената и поддръжката на ламиниран паркет.

Надяваме се в края на статията да се чувствате удовлетворени от времето, което сте инвестирали в прочит и да успеете да приложите значителна част от съветите, споделени с вас.

Ламинат в различни цветове онлайн

Истината е, че грижата за подовата настилка следва да стартира веднага след нейното поставяне. Все пак става въпрос за не някакво обзавеждане, а за мястото върху което полагаме краката си ежедневно, прекосявайки помещение след помещение.

Няма никакво значение дали вашият паркет в покрит с лак, масло или друг слой, то задължително трябва да полагате грижи за него, ако възнамерявате да запазите искрящия му вид за дълго време. В този ред на мисли ви предлагаме да запретнете ръкави, да затаите дъх и да се залавяте за работа, тъй като никой друг няма да дойде да я отметне вместо вас.

Какво трябва да имаме предвид, когато почистваме ламиниран паркет

Първото нещо, с което предлагаме да се съобразите, безспорно е свързано с температурата и с нивото на влажност. Именно те определят начина, по който трябва да поддържате вида на пода.

Препоръчително е температурата, където е поставен ламиниран паркет, да не надвишава 25 градуса. В противен случай допринасяте за по-бързото му амортизиране, което съвсем не е във ваша полза. Що се отнася до влажността, тя следва да бъде в диапазона между 45 и 60 %.

Разбира се, когато извършвате самата покупка, то търговецът е в правото си да ви информира за всички тези неща, тъй като от тях зависи колко дълго ще се радвате на красивия си под. Ако случайно, лицето, което ви обслужва, забрави да коментира с вас подобни характеристики, то най-добре си отметнете някъде вие да му зададете въпросите, касаещи ви в него момент.

Ако сте избрали паркет, който бива обработен с восък или растителни масла, то трябва да сте наясно, че неговата поддръжка е далеч по-специфична и специална. Именно поради тази причина те не са толкова предпочитани, колкото останалите видове.

При тях лакът много бързо се износва и собствениците трябва да го сменят през опредени интервали от време. Всичко обаче зависи от натовареността и честотата на ползване, така че ние не можем да ви посочим през какъв точно интервал от време ще е нужна тази специална поддръжка.

Можем да ви дадем още куп препоръки и съвети, но се страхуваме по този начин да не ви отегчим до смърт. Ето защо ще заключим с това, че отделните видове ламиниран паркет се нуждаят от различна поддръжка и вие по никакъв повод не бива да я пренебрегвате.

Ако желаете домът ви да бъде винаги токова уютен и блестящ, колкото в деня, в който сте се нанесли в него, препоръчваме да разгледате разновидностите в онлайн магазина Praktis.bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *