LED осветление – защо е по-добро от обикновеното

Много домакинства в България решават да преминат от обикновено, волфрамово осветление, към по-модерното LED осветление, като този процес е бърз и безболезнен. Дългосрочните позитиви на такова решение са много, като зад себе си семействата остават ненадеждното, остаряло осветително решение, и въвеждат своето домакинство в 21-ви век.

Как се преминава от обикновено към LED осветление

магазин за лед осветление

Всички сме запознати с обикновените, стандартни крушки волфрамова жичка, много от нас са израснали с тях както и с честата нужда от тяхната подмяна. Това се дължи на крехкият горящ елемент в центъра на крушката, които при по-силни вибрации лесно може да се скъса.

Производителите и дистрибутори на LED осветление и крушки са наясно, че всички хора решили да направят тази промяна, са с фасонки със стандарт по-различен от този на продуктите които предлагат. За това е важно да се адресира преминаването от досегашният стандарт към новият – много LED крушки имат различна конзола, за това е нужен адаптер от стар към нов стандарт.

Стари луминесцентни пури към LED пури

Един от най-големите дразнители в офиса не са колегите, а е този непрестанен бръждящ звук от луминесцентните лампи – това е звукът на неефикасно превръщане на ток в светлина. Но LED производителите предоставят лесно решение – LED пури, които с лекота заменят старите, дразнещи и неефикасни луминесцентни пури.

За това при преобръщане е нужно да премахнете запалвала към старите пури, тъй като той няма да ви е нужен, след това просто трябва да свържете терминалите за + и – със съответните жички. Най-често, но не винаги, те са ярки цветове за фаза (ток) и по студени цветове за нула (изход за ток).

След това можете спокойно да поставите новите LED пури, които са с 50% по издръжливи, не премигват и имат значително по-добро качество на светлината, заменяйки стерилното усещане на луминесцентната лампа.

Как да сложим LED крушка на мястото на стара

Новите лед крушки идват с различна основа от резбованата на старите крушки, за това ще ви е нужен адаптер от стар към нов стандарт, за да можете да използвате новите си крушки. Друг вариант е закупите изцяло ново тяло пригодено за LED осветление, което ще ви спести грижите за преобръщане – много различни и привлекателни оферти можете да намерите.

Извършете тази важна стъпка, спестете си честата подмяна, намалете консумацията на ток на вашето домакинство и офис с повече от 40% – първоначалната инвестиция си заслужава. С безпрецедентно качество на светлината, дълъг експлоатационен период и гъвкавост, вие можете да превърнете вашият дом в нещо наистина красиво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *