Луминисцентни лампи – 4 мита

Луминисцентни лампи са се утвърдили през годините като една от най-добрите форми на работно осветление. Мощни, здрави и икономични, те предлагат всичко онова, което е нужно в работна среда.

Макар и да се ползват с голяма популярност от поколения, този тип лампи са все още обгърнати с много неясноти, а някои от най-големите заблуди за тях сме изредили на следващите редове.

Мит номер 1 – всички луминисцентни лампи горят много ток

Може би една от най-големите заблуди по отношение на луминисцентните лампи е това, че изразходват много електроенергия. Това е тотално невярно, като за този тип осветление може да се каже тъкмо обратното.

Ако смятате да инсталирате осветление на малък или голям офис, изборът на луминисцентни лампи е икономичен по най-различни начини. На първо място, те са те са много ефикасни в енергийно отношение.

Втората причина, по която са много добър избор е, че освен своята икономичност, те са и много издръжливи и устойчиви на повреди. Твърде е вероятно да използвате луминисцентната лампа с години, преди да се наложи нейната подмяна.

Мит номер 2 – светлината им изморява очите

Втората често срещана заблуда е, че луминисцентните лампи изморяват очите. Всъщност истината е тъкмо обратната. Светлината, която осигуряват този тип лампи, дава детайлна картина за всичко, което се случва около вас.

Този тип осветление всъщност ви спестява необходимостта да се взирате прекалено, така че с подобен тип лампа дори би могла да избегне нежеланата болка и напрежение в очите.

Мит номер 3 – светлината е само студена

Често хората качват, че светлината на луминисцентните лампи ги отблъсква със своята студенина и белота. Това, всъщност, не е точно така, защото цветът на светлината е въпрос на избор.

Ако някой ви каже подобно нещо за луминисцентните лампи, то е просто резултат от неприятен личен опит. Всъщност, луминисцентните лампи, както LED осветлението и всички други, предлагат и топли тонове и топло осветление с по-жълти оттенъци.

Мит номер 4 – луминисцентни лампи са само за големи помещения

Последната голяма заблуда е в това, че луминисцентните лампи са създадени само за големи помещения. Това не е така, тъй като този тип лампи могат да варират изключително много по-своята мощност и силата на светлината.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *