Можете ли да оставите наета кола на място, различно от офиса на фирмата

Един от важните въпроси, които много хора си задават, когато им предстои да наемат автомобил, касае това къде имаме възможност да оставим колата, когато тя вече не ни е нужна.

Обикновено, ако сте били за 2 или 3 дни в София и ако за времето прекарано в града сте искали да ползвате кола под наем, твърде е вероятно да искате да оставите автомобила на удобно място преди да заминете.

Това може да е на летището или някъде в близост до станция на метрото, от която ще пътувате до летището (ако се интересувате от взимане на кола под наем в София, можете да посетите страницата на SpeedyCars.eu или да се обадите на телефоните за контакти, които са публикувани на сайта).

Можете да оставите колата на най-удобната за вас локация

Обикновено за компаниите, които отдават коли под наем подобна практика не представлява никакъв проблем. Имайте предвид, обаче, че в някои случаи това може да ви навлече допълнителни разходи.

Много често тази практика се описва с термина “еднопосочно наемане”, което е близко по смисъл до еднопосочния билет. При подобна практика можете да оставите колата не само на друго място, но дори и в друг град.

Разбира се, това трябва да се уточни предварително и по този начин всичко ще бъде наред. Важно е тези детайли да се изяснят за да няма неясноти и недоразумения между вас и компанията.

Недостатъци на това да оставим колата на друга локация

Докато по-голямата част от компаниите за отдаване на коли под наем без никакъв проблем ще ви позволяват да оставите колата им на място, различно от техния офис или от мястото, от което сте я взели.

Но въпреки, че могат да го направят без проблем, те няма да бъдат отговорни за каквито и да е щети или кражби, настъпили между момента, в който сте оставили автомобила и момента, в който те са получили автомобила.

Как може да се реши този проблем

Най-лесният начин да се реши този проблем е като оставите колата на охраняем паркинг, от който служителите на фирмата да получат автомобила. Разбира се, този тип паркинги са платени, а за целта ще трябва да платите именно вие.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *