Организиране на парти в офиса: Как да се подготвим

партиВ големите фирми, където има повече служители и където властва по-корпоративен дух, обикновено се организират изненадващи големи и весели празненства, когато има повод за това.

Най-често такъв повод са рождени дни на някой от колегите, пенсиониране или напускане на обичан колега, както и такива поводи, какъвто е наближаването на коледните празници.

Подготовката за коледното парти

Обикновено, подготовката за коледното парти отнема почти целия месец декември, тъй като все пак тя трябва да се вмести между изпълняването на регулярните служебни задължения през месеца.

Определяне на ден и час за коледното парти

За да се организира всички както трябва, най-важното е да се определи ден и час, които да не пречат на все още продължаващия работен процес.

Най-подходящо е да се организира за последните часове от работния ден, но не след това, защото хората могат да изберат да си тръгнат и да прекарат времето с по-близки техни приятели и роднини.

Ако работният ден приключва в 6, най-подходящо е коледното парти да се организира за 4 или 4 и половина.

По отношение на деня, подходящо е партито да се организира за последния работен ден, защото това е един много добър завършек, преди започването на коледните празници.

Списък с всички хора, които ще присъстват

За толкова голям повод, какъвто е Коледа, трябва да се направи и списък с всички хора, които ще присъстват на партито, като в последствие списъкът трябва да се актуализира още веднъж, защото вероятно ще има промени;

Изберете подходящи парти аксесоари за повода

Много важно е при организацията на служебно коледно парти да се помисли и за украсата. Трябва да се подготвят неизменните парти аксесоари, като например гирлянди, серпентини, балони, парти шапки, конфети и други подобни.

Всичко това ще допринесе за успешното създаване на празнична атмосфера. Обикновено, всичко това можете да се открие в специализираните магазини за парти аксесоари.

Можете да разгледате в най-близкия търговски център или да отидете на страницата на Dara.bg, където се предлага широка гама от най-различни парти аксесоари, които да послужат за всякакви поводи.

Избор на храна и напитки

Хубаво е да се изберат храна и напитки, които да не са скъпи и разточителни, но да са в същото време и достатъчно разнообразни, така че да има за всеки по нещо, включително за хората, които са на специална диета, например страдащите от диабет.

По отношение на приборите са най-подходящи еднократните ножове, вилици, лъжици, чаши и чинии, така че след края на партито да се почисти бързо и лесно, независимо кой се заема с тази задача.