Прозоречни климатици

Прозоречните климатици през последните години са изключително голяма рядкост. Те са един от моделите, които в миналото бяха изключително популярни, но постепенно загубиха по-голямата част от своя пазарен дял, като в наши дни се намират все по-трудно.

Въпреки това, не е невъзможно да откриете по един или два модела от този тип, особено ако се разровите из предложенията на по-известните световни марки в тази сфера. Обърнахме се към експерти, за да научим повече за този тип климатици и ето какво разбрахме от тях.

Какви са техните недостатъци

Климатици на ниски цени

Тъй като напоследък преживяха доста голям отлив от пазара, редно е да започнем първо с минусите на прозоречните климатици и да обясним кое предизвика тяхното отбягване от страна на потребителите.

Основното тук е шума, тъй като в едно тяло се съчетават компонентите на цялото устройство. Ето защо те са твърде шумни и е трудно да бъдат игнорирани. И все пак при по-новите модели, които все още се продават на пазара, този минус е смален до минимум.

Другият минус на този модел климатици е това, че повечето модели, които се предлага са сравнително стари и поради тази причина, те са с по-висок разход на електроенергия и от по-нисък енергиен клас.

Какви са техните предимства

Този тип климатици все пак си имат и няколко положителни страни, които не са за пренебрегване. Една от тях е, че при този тип система в стаята се вкарва чист въздух от вън, тоест помещението непрекъснато се проветрява. И тъй като много от моделите имат филтърна система за пречистване на въздуха, в помещението средата става по-здравословна и богата на кислород.

Интересно е това, че този тип инверторни климатици в повечето случаи могат да бъдат инсталирани от самия купувач, освен ако той не желае друго. Поставянето не е толкова сложно. Проблемът е единствено, че съвременните алуминиеви и PVC профили не могат да се модифицират, освен ако климатика не е предвиден в тяхната изработка предварително.

Друга особеност е това, че цените на този тип климатици са значително по-ниски. Това отново се дължи на факта, че всичко е съчетано в едно тяло. По-този начин се спестява и пространство, което също не е за пренебрегване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *