Ръководство на Cargo Planet за групажни пратки

Ако искате да изпращате групажи, трябва да знаете колко ще струва това и какво да очаквате. Прочетете, за да научите повече за различните видове групажни пратки, техните разходи и тяхната сигурност. За да сте сигурни, че вашата пратка е безопасна и сигурна, следвайте тези указания, когато изпращате групажи.

Карго Планет предлага редовни групажни превози

Групажната услуга е ефективен начин за организациите да транспортират малки обеми пратки навреме и ефективно. При групажна пратка всеки изпращач заплаща за мястото, което неговият товар заема в контейнера. След това разходите за доставка се разпределят между изпращачите въз основа на CBM. Тази услуга също така спестява разходи за труд и договорености, тъй като не се налага изпращачът да взема контейнера или да организира труд. Също така е идеален за транспортиране на LCL пратки.

Cargo Planet предлага редовни групажни услуги от 2007 г. и е лидер в индустрията. Компанията е една от първите в страната, която предлага групажни услуги и оттогава продължава да разширява услугите си.

Групажен транспорт видове

Видове групажни пратки

Когато изпращате артикули между различни градове, можете да използвате групаж като ефективен метод за консолидация. Групажът комбинира множество LCL пратки в един контейнер. Този процес прави доставката на дълги разстояния достъпна и удобна за по-малки фирми, които нямат голям обем стоки за преместване. Все пак внимавайте при товаренето на групажни контейнери. Те могат да се повредят, ако не са опаковани правилно.

Има няколко различни вида групажни пратки. Някои от тях са ускорени, докато други отнемат няколко дни. Срокът за доставка зависи от вида на стоката и къде трябва да отиде пратката. Пристигането на повечето групажни пратки отнема от три до пет дни, но някои компании предлагат услуги за групажна доставка в същия ден.

Друг вид групажна пратка е комбинация от няколко вида транспорт. Това ви позволява да се възползвате от множество видове транспорт и да гарантирате най-добрите цени за вашата пратка. Тези опции включват пратки въздух-море и суша-море. Можете също така да застраховате пратката си за допълнителна защита. Застрахователните такси могат да бъдат платени с предаването на вашата пратка на транспортната компания.

Групажен транспорт разходи

Разходи за групажни превози

Групажният превоз е рентабилен начин за превоз на големи количества товари. Това включва обединяване на няколко по-малки пратки в един контейнер. Неговите предимства включват повишена ефективност и екологичност. Той обаче не предлага персонализирано обслужване и няма начин да контролирате как са опаковани вашите стоки.

Най-очевидното предимство на групажния транспорт е, че ви позволява да споделите разходите за транспортиране и съхранение. Този метод е най-подходящ за пратки, които се изпращат до няколко държави. Освен това ви позволява да споделяте разходите за транспортиране и съхранение на големи обеми стоки. Това е особено полезно за фирми, които нямат много стоки и са готови да платят само сумата, от която се нуждаят.

Докато групажната доставка спестява пари, тя също така увеличава времето за доставка. Тъй като включва няколко страни, важно е да се координират движенията на всички тях. Освен това спедиторската компания трябва да поддържа пълен контрол върху товара и да знае къде се намира по всяко време.

Групажен транспорт сигурност

Сигурност на групажни пратки

Групажното изпращане е чудесно решение за организации, които трябва да изпращат пратки, които изискват малко място. Този метод е идеален за изпращане на LCL пратки. Ключът е координацията. Използването на групажна корабна компания позволява на организацията да получи повече маршрути и да прави по-чести пратки. Групажните пратки също така използват по-добре пространството в контейнери, складове и дистрибуторски центрове.

Групажните пратки не са най-добрият избор за изпращане на опасни товари. Обикновено химикали и други вредни материали не трябва да се изпращат по този начин. Повечето консолидатори на товари вземат допълнителни предпазни мерки, когато групират различни видове пратки. Докато групирате различни видове товари, все пак трябва да опаковате всеки артикул отделно. Това ще помогне да се предотврати разместването на разхлабен товар по време на транспортиране.

Групажният транспорт е ефективен начин за превоз на голямо количество товари. Чрез консолидиране на по-малки пакети в една голяма пратка можете да увеличите максимално капацитета на контейнера и да спестите разходи за доставка. Методът също е много рентабилен и повишава производителността при изпращане на товари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *