Рози срещу орхидеи за подарък

Рози срещу орхидеи за подарък

Независимо дали търсите цветя за Свети Валентин, Деня на майката, или друг специален повод, има много фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате между рози и орхидеи. В настоящата статия ще разгледаме предимствата на двата вида цвета.

Предимства на подаряването на рози

Рози букет

Червените рози са класическият избор за романтичен подарък. Те представляват страст и дълбока любов. Те също така са специален подарък за тези, които преминават през труден момент. Черните рози също са специални по различни причини.

Сините рози са рядкост, но също така са чудесен подарък. Тези цветя могат да бъдат много скъпи. Цената зависи от сорта рози, които купувате. Сините рози също се свързват с мистерия. Те често се използват в картини на известни художници. Сините рози също се свързват с ново начало. Те са чудесен подарък за някой, който започва нова работа или започва ново начинание. Сините рози също могат да помогнат на някого да съсредоточи вниманието си.

Розовите рози са идеални за приятел или член на семейството, който преминава през тежък период. Те са нежен начин да покажете на някого, че ви е грижа. Те също така представляват чувство за невинност. Розовите рози са чудесни за близък приятел или майка. Могат да се използват и като подаръци за благодарност.

Лилавите рози също станаха популярни през последните години. Те са идеални за тези, които искат да кажат “Благодаря!”. Освен това са много вълнуващи и могат да внесат усещане за вълнение на всяко тържество.

В случай, че сте решили да подарите такъв букет, Top Flowers предлагат за букет рози цена, към която не може да останете безразлични.

Предимства на подаряването на орхидеи

Рози срещу орхидеи за подарък - снимка на орхидеи

През цялата история орхидеите са били свързвани с чистота и мъжественост. Те също са символ на красота, лукс и богатство. Цветята им са ярки, цветни и уникални. Те също се предлагат в много различни разновидности. Тези растения са лесни за грижи и имат дълъг цъфтеж.

Орхидеите символизират уважение, красота, достойнство и невинност. Розовите орхидеи представляват женственост, докато червените орхидеи представляват страст. Белите орхидеи символизират чистота, красота и доверие. Можете да намерите над 25 000 различни сорта орхидеи, което ги прави едно от най-големите цъфтящи семейства. Някои орхидеи цъфтят през цялата година, докато други са спорадични. Орхидеите също променят цвета си и можете да намерите орхидеи, които се предлагат във всеки цвят на дъгата.

Когато подарявате орхидея, вие изразявате грижовност, красота и плодородие. Те също са добър подарък за бебета и нови родители. Тези орхидеи са и красив подарък за булчински и момински партита.

Орхидеите се предлагат в голямо разнообразие от цветове. Най-често се срещат в тропически климат. Те са толерантни към по-ниски температури и могат да бъдат преместени на закрито, за да процъфтяват през зимните месеци.

Орхидеите също се предлагат в различни форми. Предлагат се в различни размери, от мини до големи. Има и кашпи, които съдържат две мини орхидеи в една саксия.

Орхидеите се предлагат в много цветове, включително розово, синьо, лилаво, жълто, бяло и зелено. Всеки цвят има свое специално значение.  Един от най-красивите видове е Орхидея Фаленопсис Мини мулти флора.

Рози срещу орхидеи

Рози срещу орхидеи за подарък - снимка

Независимо дали търсите романтичен жест или впечатляващ начин да покажете на партньора си колко ви е грижа, орхидея или роза могат да бъдат чудесен избор. Но кое е по-добро?

Много е трудно да се даде еднозначен отговор на този въпрос. Розите са стандартен подарък, който всеки поне веднъж е подарявал и получавал. Но точно за това, въпреки всичките предимства на тези цветя, този подарък може да се счете като малко изтъркан.

От своя страна, орхидеята е екзотично, красиво и интересно растение, затова ако искате да предизвикате „Уау“ ефект, заложете на него.

Друг фактор, който трябва да обмислите, е състоянието, в което се предлагат цветята. Най-често розите, които ще купите, ще са отрязани и ще издържат няколко дни. Орхидеите пък най често се предлагат в саксия, а отглеждането им не е никак проста задача. Да, възможно е да откриете и отрязани орхидеи, но те се срещат рядко и са доста скъпи. Затова, обмислете дали получателят ще е готов да се грижи за цвете или не.