Сатенените рокли – идеални за всеки повод и за всеки сезон

Сатенът е вид гладка и лъскава материя, която се изработва на основата на различни видове тъкани. Най-често за направата му се използват коприна, вискоза или памук, но може да бъде направена и от синтетични материали като полиестер.

Роклите, изработени от сатен, имат доста качества, но едно от най-отличителните е, че притежават изключително луксозен и елегантен вид, съчетан с усещане за високо качество и финес.

Идеалното решение за всеки официален повод

Сатенените рокли често намират място при по-официални поводи. Те са доста популярен избор при подбора на подходящо облекло за сватби и абитуриентски балове (можете да разгледате на Daphne.bg).

В същото време, те могат да се обличат и за по-ежедневни събития, като например обяд или вечеря с приятели, градинско събиране, посещение на ресторант или на клуб и други подобни.

Сатенените рокли могат да се намерят или поръчат в най-различни стилове, включително елегантни вечерни рокли, плъзгащи се по тялото коктейлни рокли и какво ли още не.

Сатенена рокля за лятото

Сатенът по своята същност се числи към по-леките материи, така че като цяло може да се каже, че носенето на сатенена рокля е по-подходящ избор за по-топлите месеци от годината.

Неговата гладката и лъскава повърхност не се задържа по повърхността на кожата и не създава онзи дискомфорт, който е типичен за повечето платове в горещото време, когато залепват по кожата, а постоянното му движение създава чувство за прохлада.

Това го прави по-удобен за носене при високи температури, когато другите тъкани нямат какво да ни предложат. Това е перфектната материя за летни събития като сватби и партита, тъй като се спуска красиво и създава оптически усещане за лекота.

Сатенена рокля за зимата

Макар и да са по-непопулярен избор за студените месеци от годината, сатенените рокли всъщност могат да се носят не само през лятото, но също така и през зимния сезон.

Това става възможно като се съчетаят с топла дреха, като например палто, с кашмирен пуловер и други. Разбира се, за зимата трябва да се добави и чорапогащник или подходящ клин, които да поддържат краката топли.

Разбира се, всичко зависи от повода и от мястото, на което ще се проведе даденото събитие. Като цяло може да се заключи, че сатенената рокля е универсална дреха, която може да се носи целогодишно, но все пак има малко по-изразен и подчертан летен характер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *