Струва ли си да оставим старата кола на фирма за скрап

Струва ли си да оставим старата кола на фирма за скрап? При повечето автомобили в даден етап настъпва момент, когато колата започва да създава повече грижи и проблеми, отколкото носи ползи.

Ремонтите стават скъпи и се налага да се правят все по-често, а човек все по-трудно се решава да се довери на колата си дори и за кратка разходка извън града.

Когато возилото ви е в такъв етап, трябва да помислите какво да правите с него за в бъдеще, а една от възможностите е да я оставите старата кола за скрап.

Разумно ли е да оставим старата кола за скрап

Решението дали да оставите старата си кола си във фирма за скрап, до голяма степен зависи от няколко много важни фактора:

  • Какво е състоянието на автомобила;
  • Каква е стойността на автомобила;
  • Какво ще спечелите ако оставите автомобила за скрап.

Какво е цялостното състояние на автомобила

Ако говорим за автомобил в изключително лошо състояние, с много повреди и проблеми, може да бъде разумно да оставите старата кола за скрап.

Ако обаче има някои добре запазени части или компоненти, които все още са полезни, може да решите да ги свалите и да ги продадете преди да рециклирате автомобила.

Стойност на автомобила

Ако колата ви все още има значителна стойност, може да е по-изгодно да я продадете, отколкото да я оставите за скрап.

Проверете пазарните цени за подобни автомобили или се консултирайте със специалист, за да се уверите дали наистина това е стойността на вашия автомобил.

Какво ще спечелите

Преди да решите да оставите автомобила си за скрап, уточнете какви са условията, които предлага фирмата за рециклиране (много добри условия можете да намерите на KolaZaSkrap.bg).

Някои фирми може да изискват такси за превоз или обработка на автомобила. Сравнете тези разходи със стойността на автомобила, за да решите дали си струва.

Какво да си вземем от автомобила преди да го оставим на фирма за скрап

Ако решите да оставите автомобила за скрап, трябва да разгледате следните възможности:

  • 1-во: Помислете какви ценните и запазени части на автомобила все още са в добро състояние и могат да бъдат продадени или използвани на друг автомобил. Това може да включва двигателя, скоростната кутия, амортисьорите, аудио системата, гумите, огледалата, чистачките и много други;
  • 2-ро: Уверете се, че сте извадили всички лични предмети от нея. Това включва документи, CD-та, смартфони, GPS, зарядни устройства, дрехи, чадър и други;
  • 3-то: Ако ще оставяте колата за скрап, трябва да се уточни как стоят нещата с дерегистрацията на автомобила и връщането на регистрационните номера. Повечето фирми за скрап ще сторят това вместо вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *