Евтина екскурзия до Мароко – къде да я открием

В миналото Мароко бе сред малкото места, на които актьори и холивудски знаменитости отивали за по-дълго време за да прекарат зимните месеци. Градове като Казабланка и Маракеш били легендарно известни, тъй като тук било повече от нормално да срещнеш филмови звезди през зимата.

Днес изборът е много по-голям, но тази страна завинаги ще си остане класика. И макар, че през годините на хоризонта са се появили други страни и конкуренцията е станала доста сериозна, Мароко все още си остава едно от първите места, на които всеки трябва да отиде когато реши да пътува извън Европа.

Перфектният климат за почивка

Разположена в северозападната част на Африка, тази държава непременно трябва да бъде посетена от всеки, който има високи изисквания към климата на мястото, на което иска да прекара своята почивка. Не случайно се смята, че местните метеорологични условия са най-добри.

Почивка в Мароко

Туристички портал https://travo.bg/

Причината се крият в това, че тук има една интересна комбинация от качества, които правят Мароко изключително приятно място за почивка. От една страна е разположението на страната на тропиците, което води до интензивно слънчево греене през годината.

От друга страна са студените океански течения от Атлантическия океан, които с ниската си температура от около 18 градуса не позволяват въздуха да се загрее твърде много. Резултатът е страна, в която времето е почти винаги слънчево, но не е горещо, а по-скоро топло с освежаващ атлантически ветрец.

За да сме по-точни, зимните температури са около 21 градуса, а летните край брега – около 27 – 29. Небето обикновено е ясно и безоблачно, а валежите са изключително рядко явление.

Червени и оранжеви пейзажи

Мароко е доминирано от три типа пейзажи, които определят цялостния облик на страната. Това са:

  • Крайбрежието;
  • Атласките планини;
  • Пустинята Сахара.

Основен акцент е пустинята, която представлява голям интерес за туристите. Тя е преобладаващо заета от огнено червени и оранжеви пустинни пясъци, като има различни начини да се насладите на тази дива прелест. Дали да изберете сафари с автомобили или пък да се включите в разходка с камили, това съответно решавате вие.

Маракеш и Казабланка

Маракеш и Казабланка са основните места, към които се насочват туристите в Мароко според туристическия сайт travo.bg. Определено по-колоритният от двата града е Маракеш, който представлява бивш имперски център.

Известен е с изключително пъстрите си пазари, на които можете да откриете голямо разнообразие от ръчно изработени стоки и сувенири. Предлагат се различни видове чай, подправки, както и килими.

Червеникавите цветове на Маракеш си хармонизират със заобикалящата среда, а забележителностите и историческите паметници изникват зад всеки ъгъл.

Казабланка е по-голям и оживен град. Той привлича с възможностите за забавление, които никак не са малки. Градът е известен с красивата си архитектура, както и с това, че всички сгради са преобладаващо бели.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *